Μιχάλης Χατζηπαντέλα: Με πράξεις να κατοχυρώσουμε τα δικαιώματα των γυναικών

Στην παρουσία πλήθους γυναικών πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 10 Απριλίου στη Λευκωσία εκδήλωση με θέμα «Ισότητα στην ΕΕ», που διοργάνωσε ο υποψήφιος ευρωβουλευτής Μιχάλης Χατζηπαντέλα

Μιλώντας στην εκδήλωση ο κ. Χατζηπαντέλα ανέδειξε ότι η ισότιμη παρουσία των γυναικών στα κέντρα λήψης αποφάσεων στην οικονομική και πολιτική ζωή του τόπου θα έπρεπε να είναι αυτονόητη, όμως υπάρχουν ακόμη πολλά περιθώρια βελτίωσης.  

Ο κ. Χατζηπαντέλα έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο Δείκτη Ισότητας των Φύλων του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου για την ισότητα των φύλων (EIGE) που επιβεβαιώνει

ότι ακόμη και σε προηγμένες κοινωνίες οι γυναίκες χρειάζεται να κάνουν πολύ περισσότερα για να αποδείξουν αυτά που αξίζουν σε σχέση με τους άντρες. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός, είπε, ότι η Κύπρος διαθέτει ένα από τα χαμηλότερα ποσοστά στην ΕΕ, με μόλις 24,8% των εργαζόμενων γυναικών να κατέχουν διευθυντικές θέσεις. 

«Όλα αυτά είναι που πρέπει να αλλάξουμε. Με πράξεις και πολιτικές και όχι μέσα από ευχολόγια. Επενδύοντας περισσότερο στην ενδυνάμωση των γυναικών και στην ενίσχυση των δεξιοτήτων τους, αλλά και στην έρευνα για την εφαρμογή στρατηγικών και την προώθηση κοινωνικών μεταρρυθμίσεων που τερματίζουν τις ανισότητες και καταρρίπτουν τα στερεότυπα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Χατζηπαντέλα.

Ο κ. Χατζηπαντέλα απηύθυνε κάλεσμα για μαζική συμμετοχή στην επερχόμενες ευρωεκλογές ώστε η Κύπρος να αποκτήσει δυνατή φωνή στα κέντρα λήψης αποφάσεων στην Ευρώπη. «Η Κύπρος είναι η γειτονιά μας, αλλά η Ευρώπη είναι το μεγάλο μας σπίτι. Εκεί όπου λαμβάνονται αποφάσεις και διαμορφώνονται πολιτικές που επηρεάζουν τον καθένα από εμάς», διαμήνυσε. 

Keywords
Τυχαία Θέματα
Μιχάλης Χατζηπαντέλα,michalis chatzipantela