Μηναλλάγια: Πολλές βροχές, θεομηνίες και «λευκά» Χριστούγεννα

Τα μηναλλάγια ή αλλιώς μερομήνια έχουν την τιμητική τους με το πέρας του καλοκαιριού.

Για την καταγραφή τους σύμφωνα με τον Παρατηρητή καιρού, Λεωνίδα Λεωνίδου, χρειάζονται 24 μέρες ενώ ο ίδιος ξυπνά κατά την διάρκεια της νύχτας κάθε δύο ώρες έτσι ώστε να καταγράψει τα φαινόμενα, αν υπάρχουν.

Σύμφωνα με τον κύριο Λεωνίδα ο οποίος μίλησε στο Πρωτοσέλιδο, «η καταγραφή είναι 12 μέρες στο νέο ημερολόγιο το οποίο ξεκινάει

στις 3 μέχρι και τις 15 Αυγούστου και 12 μέρες το δεύτερο το οποίο ξεκινά από τις 16 μέχρι τις 28 Αυγούστου και κάθε χρόνο τα παντρεύω».

Το γενικότερο σχόλιο για το φετινό χειμώνα σύμφωνα με τις προβλέψεις είναι ότι «αναμένουμε ένα πολύ καλό χειμώνα, παρόλο που ο Νοέμβριος και λίγο ο Γενάρης θα είναι χωρίς καθόλου άδειοι,  ανέφερε ο παρατηρητής καιρού. Αντίθετα, ο Δεκέμβριος και ο Φεβρουάριος έχουν τόσες πολλές βροχές που θα νομίζουν ότι είμαστε στις Φιλιππίνες».

Σεπτέμβριος

Λίγες βροχές, από τις 14-17 και στη συνέχεια από τις 20 μέχρι τις 22 και από τις 25 μέχρι και τις 28. Αυτές θα είναι λίγες βροχές και είναι τοπικές, δεν θα είναι παγκύπριες.

Οκτώβριος

Θα συνεχίσει για δυο-τέσσερις μέρες να έχουμε λίγες βροχές και θα μπούμε στα πρωτοβρόχια 14-18 του μήνα. Είναι πρωτοβρόχια γιατί θα είναι σε πολλές περιοχές δεν είναι τοπικές βροχές, πέραν από το 50% του νησιού.
 

Νοέμβριος

Λίγες βροχές στις 3-5, 14-18 και τις τρεις τελευταίες μέρες έχουμε καθολικές βροχές.  Σύμφωνα με τον κύριο Λεωνίδα, κατά την άποψη του ο χειμώνας ξεκινάει 28 Νοεμβρίου.

Δεκέμβριος

Οι βροχές θα συνεχιστούν από το τέλος του προηγούμενου μήνα μέχρι και τις 10 του μήνα με πολλές βροχές, αναφέροντας χαρακτηρίστηκα ότι «θα μας πνίξει».  Από τις 12 του μήνα μέχρι τις 17 και από τις 23-28, θα έχουμε και πάλι  πολλές βροχές. Ο μήνας αυτός προβλέπεται να έχει πάνω από είκοσι μέρες βροχές.

Όσο αφορά τα Χριστούγεννα ο κύριος Λεωνίδας ανέφερε ότι αναμένονται να είναι λευκά, σημειώνοντας ότι για 2-3 μέρες αναμένονται χιόνια. Σύμφωνα με τον κύριο Λεωνίδα για την συγκεκριμένη πρόβλεψη ανέφερε ότι ζήτησε από την Παναγία να του πει τι να γράψει και του είπε λευκά Χριστούγεννα.

Ιανουάριος

Το πρώτο δεκαήμερο αναμένονται πολύ λίγες βροχές, ενώ στις 15-18, 26-30 αναμένονται βροχές και χιόνια.

Φεβρουάριος

Από τις 4-10, 15-20, 25-28 πολλές βροχές

Μάρτιος

Λίγες βροχές 5-8 και 15-18 προέβλεψε θεομηνία με χαλάζι, αναφέροντας ότι την ημέρα που έκανε την συγκεκριμένη πρόβλεψη μπήκε στην εκκλησία και παρακάλεσε την Παναγία ώστε τις συγκεκριμένες μέρες να μην έχουμε νεκρούς. Τόσο ακραία φαινόμενα αναμένονται.

Η κλιματική αλλαγή έχει αλλάξει τα πάντα, πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι αν έχουμε κάποια θεομηνία να προστατέψουμε το κόσμο. Ο κόσμος πρέπει να είναι προετοιμασμένος.

Απρίλιος

Αυτό το μήνα από τις 13-18 αναμένονται και πάλι βροχές και χαλάζια

Μάιος

Από 9-12 αναμένεται βροχές, ενώ στο μέσο του μήνα 15-20 βροχές και χαλάζια.

Ιούνιος – Ιούλιος – Αύγουστος

Αναμένονται καλοκαιρινά μπουρίνια

Καταλήγοντας, ο παρατηρητής καιρού, Λεωνίδας Λεωνίδου, δήλωσε ότι «όλα τα σημάδια ήταν τόσο δυνατά που δεν ξέρω τι να πω. Είμαι τόσο σίγουρος ότι θα πέσω μέσα στις προβλέψεις έχω εμπειρία 60 χρόνων».

Δείτε το απόσπασμα: 

Keywords
Τυχαία Θέματα