Μητροπολιτικές Πάφου: Έκλεισαν οι κάλπες - Μέχρι τις 8 το αποτέλεσμα

Ολοκληρώθηκε χωρίς προβλήματα η εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη του νέου Μητροπολίτη Πάφου.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Γενικού Έφορου Εκλογών της Μητρόπολης Πάφου Ιωάννη Χαριλάου, έκλεισαν και τα 126 Εκλογικά κέντρα στις 5:00 μ.μ. και άρχισε η διαδικασία διαλογής και καταμέτρησης των ψήφων.

Όσον αφορά την προσέλευση εκλογέων μέχρι τις 4:45 μ.μ., ψήφισαν από του 52.164 εγγεγραμμένους εκλογείς οι 13.060 δηλαδή ποσοστό 25,04%.

Σημειώνεται πως στις Αρχιεπισκοπικές εκλογές, από

τους 60.073 εγγεγραμμένους εκλογείς ψήφισαν οι 20.902 δηλαδή ποσοστό 34,79%.

Υπενθυμίζεται ότι υποψήφιοι είναι ο Αρχιμανδρίτης Ιωάννη Ιωάννου, Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής και Ηγούμενο της Μονής του Απόστολου Βαρνάβα, ο Αρχιμανδρίτης Τυχικός Βρυώνη, Πρωτοσύγκελλος της Μητρόπολης Πάφου, ο Επίσκοπος Αμαθούντος Νικόλαος και ο Επίσκοπος Καρπασίας Χριστοφόρο.

Διαβάστε επίσης: Ψήφισε Μητροπολίτη o Χριστοδουλίδης - Τι είπε για σχηματισμό Κυβέρνησης (pics)

Δεν έχει παρατηρηθεί οτιδήποτε που δεν ήταν διαχειρίσιμο κατά τη διαδικασία καταρτισμού του τριπρόσωπου, που ξεκίνησε το πρωί της Κυριακής, ανέφερε ο Γενικός Έφορος Εκλογών της Μητρόπολης Πάφου, Ιωάννης Χαριλάου. Είπε ότι η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων αναμένεται το βράδυ της Κυριακής, περίπου στις 20:00, κρατώντας μια επιφύλαξη λόγω της δυσκολίας που παρουσιάζει η ιδιαιτερότητα του ψηφοδελτίου.

Σύμφωνα με τον κ. Χαριλάου, μπορεί να υπάρξει κάποια καθυστέρηση τόσο κατά την διαλογή όσο και κατά την καταμέτρηση των ψήφων στα εκλογικά κέντρα, ενώ ακολούθως τα αποτελέσματα θα πρέπει να τα περάσουν στο κεντρικό σύστημα για να βγει το τελικό αποτέλεσμα. «Ευελπιστώ στις 20:00 η ώρα να είμαστε έτοιμοι» είπε.

Ο κ. Χαριλάου σημείωσε πως δεν έχει παρατηρηθεί οτιδήποτε κατά την διάρκεια της εκλογικής διαδικασίας που δεν ήταν διαχειρίσιμο, σημειώνοντας ότι σε τέτοιες εκλογικές διαδικασίες «πάντα κάτι παρατηρείται».

Ακολούθως ο κ. Χαριλάου αναφέρθηκε στην «εξαιρετική συνεργασία» με την Έπαρχο Πάφου, Μαίρη Λάμπρου, για διεκπεραίωση του έργου με τον καλύτερο τρόπο.πολίτη Πάφου.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Μητροπολιτικές Πάφου, Έκλεισαν, #45 Μέχρι,mitropolitikes pafou, ekleisan, #45 mechri