Μνημόνιο Συνεργασίας Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου και Τροχαίας

Υπογράφηκε σήμερα 1η Μαρτίου 2022 στην Λευκωσία, μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ της Αστυνομίας Κύπρου (Τμήμα Τροχαίας Αρχηγείου) και του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου στους τομείς της οδικής ασφάλειας, της εκτίμησης και διαχείρισης κινδύνου και της δημόσιας ασφάλειας και υγείας. Το Μνημόνιο

Συνεργασίας υπέγραψε εκ μέρους της Αστυνομίας Κύπρου ο Ανώτερος Αστυνόμος και Διευθυντής του Τμήματος Τροχαίας Αρχηγείου κ. Ιωάννης Μαυρόχαννας και εκ μέρους του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, ο Πρύτανης Δρ. Ανδρέας Ευσταθίου.

Το Μνημόνιο στοχεύει στη συνεργασία των δύο μερών σε κοινά ερευνητικά και εκπαιδευτικά προγράμματα, μελέτες, συμμετοχή των στελεχών της Αστυνομίας Κύπρου σε σεμινάρια, διαλέξεις, συνέδρια και εργαστήρια που αφορούν τους τρεις τομείς κοινού ενδιαφέροντος που επιλέγηκαν.

Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου και του Τμήματος Τροχαίας Αρχηγείου της Αστυνομίας Κύπρου - https://t.co/OoX2fUwISh pic.twitter.com/29sgAQx7G0

— Αστυνομία Κύπρου (@Cyprus_Police) March 1, 2022

Το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου, μέσω του Κέντρου Αριστείας CERIDES εκπονεί καταλυτική εργασία στον τομέα της πολιτικής προστασίας και ασφάλειας και παρέχει μια ολιστική προσφορά ερευνητικών και συμβουλευτικών λύσεων, οικοδομώντας τα τελευταία χρόνια φήμη υψηλού επιπέδου για τα πρακτικά ερευνητικά και εκπαιδευτικά έργα που εκπονεί στο τομέα της Εκτίμησης Κινδύνων. Το διεπιστημονικό Κέντρο CERIDES εργοδοτεί 30 και πλέον ερευνητές και διδακτικό ερευνητικό προσωπικό και διαχειρίζεται συνολικά χρηματοδότηση από Εθνικά και Ευρωπαϊκά προγράμματα που υπερβαίνει τα 6,5 εκατομμύρια ευρώ.

Το CERIDES έχει εντάξει στους τομείς έρευνας του την οδική ασφάλεια από το 2019, όταν επισημοποιήθηκε η συνεργασία με το Monash University Accident Research Centre (MUARC) μέσω του Μνημονίου Συνεργασίας του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου και του Monash University της Αυστραλίας.

Η Αστυνομία Κύπρου και ειδικότερα το Τμήμα Τροχαίας Αρχηγείου, είναι επιφορτισμένη με την βελτίωση της οδικής ασφάλειας στους δρόμους της Κύπρου. Έχοντας θέσει ως προτεραιότητα την επίτευξη των στόχων του Εθνικού Στρατηγικού Σχεδίου Οδικής Ασφάλειας 2021-2030 όσον αφορά την μείωση των τραυματισμών και θανάτων από οδικές συγκρούσεις, επιδιώκει την συνεργασία με την επιστημονική κοινότητα της Κύπρου.

Μέσω της συνεργασίας με το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου, αναμένεται ότι τα στελέχη του Τμήματος Τροχαίας Αρχηγείου θα μπορέσουν να αποκτήσουν νέες και να βελτιώσουν τις υπάρχουσες δεξιότητες και γνώσεις τους στους τομείς της οδικής ασφάλειας, της εκτίμησης κινδύνου και της δημόσιας ασφάλειας και υγείας.

Όπως υπογράμμισε ο κ. Μαυρόχαννας, η συνεργασία των δύο μερών θα συνδυάσει την εμπειρία δεκαετιών που κατέχουν τα μέλη και τα στελέχη των δύο μερών και θα διευκολύνει την ανταλλαγή γνώσεων σε πρακτικό και θεωρητικό επίπεδο στους τρείς σημαντικούς τομείς ενδιαφέροντος.

Από την πλευρά του ο Πρύτανης του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου εξέφρασε την ικανοποίηση του για την υπογραφή του μνημονίου συνεργασίας και διαβεβαίωσε ότι το Πανεπιστήμιο θα εργαστεί για την υλοποίηση των δράσεων που συμπεριλαμβάνονται σε αυτό. 
 

Keywords
Τυχαία Θέματα