Μοναστήρι Κάβο Γκρέκο: Δίπλα υπάρχουν αναπτύξεις εκτός Natura-

Απαντήσεις από πλευράς εκκλησίας κλήθηκε να δώσεις ο εφημέριος στην εκκλησία της Αγίας Νάπας, πατέρας Λάμπρος Βαρδάκης, για την ανέγερση της παράνομης Μονής στην περιοχή του Κάβο Γκρέκο.

Φιλοξενούμενος στην εκπομπή «Πρωτοσέλιδο» ανέφερε ότι τις τελευταίες μέρες κυκλοφορούν πάρα πολλές αναλήθειες και πρέπει να παρουσιαστεί η εικόνα ως πραγματικά έχει.

«Το πρώτο που πρέπει να αποκαταστήσουμε είναι ότι έγιναν πολλά δημοσιεύματα για περιβαλλοντική καταστροφή κτλ. Πρέπει να πούμε ότι τα χαρακτηριστικά του τεμαχίου είναι τα εξής: Πρόκειται για ένα ιδιόκτητο τεμάχιο που ανήκει στην Μητρόπολη,

δεν είναι κρατική γη, είναι ένα χωράφι που καλλιεργείτο για πάνω από 50 χρόνια με επιχορηγήσεις από τον ΚΟΑΠ χωρίς κανένα ίχνος άγριας βλάστησης», ανέφερε αρχικά.

Διαβάστε επίσης: Μαζεύουν υπογραφές για την ανέγερση της παράνομης Μονής στο Κάβο Γκρέκο

Πρόσθεσε ότι, δίπλα υπάρχουν αναπτύξεις που είναι εκτός Natura, κάτω από το τεμάχιο υπάρχει ξενοδοχειακή μονάδα και επίσης για να πάμε στο τεμάχιο υπάρχει ασφαλτόστρωτος δρόμος που ξεκινά από τον κύριο δρόμο που περνά μέσα από το τεμάχιο.

Σημείωσε ότι το τεμάχιο εκεί είναι μέσα σε επιτρεπόμενη ζώνη κυνηγίου και είναι 4-5 χιλιόμετρα μακριά από Ακρωτήρι του Κάβο Γκρέκο και είναι περίπου 800 μέτρα από τη θάλασσα.

«Από το 2017 υπάρχει πρόταση στο νέο τοπικό σχέδιο να αλλαχτεί η ζώνη του και να γίνει γεωργική, όπως είναι τα χαρακτηριστικά του τεμαχίου», επεσήμανε.

Ο εφημέριος στην εκκλησία της Αγίας Νάπας τόνισε ότι δεν έχει γίνει καμία περιβαλλοντική καταστροφή και απορεί ποιος είναι ο τόπος και η μεθοδολογία που εντάχθηκε στη ζώνη Natura.

«Το περιβαλλοντικό κέντρο είναι σε ζώνη Natura, στο κέντρο του δάσους και έγινε και περιβαλλοντική καταστροφή. Είναι αδειοδοτημένο; Έγινε περιβαλλοντική μελέτη;», αναρωτήθηκε.

Διαβάστε επίσης: Κληρώνουν χρυσό μενταγιόν για το παράνομο μοναστήρι στο Κάβο Γκρέκο (pics)

Όσον αφορά τον λαχνό που κυκλοφόρησε για τη στήριξη του έργου, ο πατέρας Λάμπρος Βαρδάκης απάντησε ότι είναι μία καλή κυρία έφερε ένα μενταγιόν και είπε ότι έχει τάμα στο Άγιο Εφραίμ και ήθελε να βοηθήσει να κτιστεί αυτή η εκκλησία.

«Εκδώσαμε λαχνούς για εδώ στον ναό και έχουμε προβεί και σε άλλους εράνους. Υποβάλαμε τις αιτήσεις μας και λάβαμε τις άδειες. Στον περίβολο του ναού μπορείς να κάνεις έρανο. Αν έγινε κάτι λάθος σε αυτό έγινε καλόπιστα», σημείωσε.

Δείτε το βίντεο: 

Keywords
Τυχαία Θέματα
Μοναστήρι Κάβο Γκρέκο, Δίπλα, Natura#45,monastiri kavo gkreko, dipla, Natura#45