Μονή Αββακούμ: «Αποτυχία Συνόδου αν δεν έχουν παρουσιαστεί οι Αρχιμανδρίτες»

Σε εξέλιξη βρίσκεται ο έλεγχος των προσωπικών λογαριασμών των δύο Αρχιμανδριτών, για το σκάνδαλο της Μονής Αββακούμ, μετά το «πράσινο φως» που έλαβε η Αστυνομία από το Επαρχιακό Δικαστήριο.

Όπως ανέφερε ο θεολόγος Θεόδωρος Κυριακού στην εκπομπή Πρωτοσέλιδο, είναι αποτυχία της ανακριτικής επιτροπής αν ακόμη δεν έχουν παρουσιαστεί οι δύο Αρχιμανδρίτες.

«Αν δεν παρουσιαστούν, η ανακριτική επιτροπή θα πρέπει να πάει πίσω στο Συνοδικό Δικαστήριο και από το Συνοδικό Δικαστήριο πίσω στη Σύνοδο για να πάρει απόφαση. Η περιφρόνηση των εκκλησιαστικών οργάνων

από κληρικούς είναι απαράδεκτη», τόνισε.

Κληθείς να σχολιάσει τις συνεντεύξεις του Αρχιεπισκόπου, είπε ότι προσπάθησε να δικαιολογήσει την απόφαση της Ιεράς Συνόδου και ότι δεν μπορούσε, όπως ήταν τα πράγματα, να κάνει και κάτι άλλο διότι το θέμα έγινε σίριαλ.

Όσον αφορά την δήλωση του Αρχιεπισκόπου για το ότι είναι ενάντια στην εκμετάλλευση της πίστης των ανθρώπων, ο κ. Κυριακού ανέφερε ότι περιμένει από τον Αρχιεπίσκοπο να κάνει πρόταση στη Σύνοδο να γίνει μορατόριουμ όσο αφορά την έλευση λειψάνων και κειμηλίων στην Κύπρο για τουλάχιστον 2-3 χρόνια.

Διαβάστε επίσης: Συνεχίζει η Αστυνομία τις εξετάσεις για το σκάνδαλο στη Μονή Αββακούμ

Δείτε το βίντεο:

Keywords
Τυχαία Θέματα