«Μυστήριο» με την έκρηξη στη Λευκωσία- Δεν εντοπίστηκαν φιάλες υγραερίου

Δεν έχουν διακριβωθεί οι ακριβείς συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε η έκρηξη που σημειώθηκε στο ισόγειο οικοδομής, στη Μακεδονίτισσα, λίγο πριν από τις επτά το βράδυ της Τρίτης (20/2).

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Ανδρέα Κεττή, «έχουμε διερευνήσει εξονυχιστικά όλα τα μικρά διαμερίσματα χωρίς να βρεθεί η οποιαδήποτε συσκευή θέρμανσης ή εστία που να λειτουργεί με υγραέριο και συνεχίζονται

πιο εξειδικευμένες εξετάσεις από τα αρμόδια τμήματα και την αστυνομία με μαρτυρικό υλικό, για να καταλήξουμε πώς έγινε η εισροή υγραερίου στον χώρο που έγινε η έκρηξη».

Ερωτηθείς για το πώς έγινε η εισροή, αφού δεν υπήρχαν φιάλες εντός του χώρου, απάντησε ότι «δεν χρειάζεται να είναι εντός η φιάλη για να γίνει έκρηξη. Στις περισσότερες περιπτώσεις είναι έκρηξη μίγματος αερίου μετά από εισροή ή διαρροή».

Πρόσθεσε ότι «αποκλείσαμε κάποια ενδεχόμενα και προχωρούμε με τα επόμενα».  

Από διαρροή υγραερίου η έκρηξη στην Έγκωμη, λέει η Αστυνομία

Από διαρροή υγραερίου προήλθε η έκρηξη σε οικία στη Μακεδονίτισσα το βράδυ της Τρίτης, δήλωσε σήμερα το πρωί στο ΚΥΠΕ ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Χρίστος Ανδρέου.

Όπως ανέφερε, από τις εξετάσεις που πραγματοποιήθηκαν χθες Τετάρτη επιβεβαιώθηκε ότι η έκρηξη προκλήθηκε από διαρροή υγραερίου, προσθέτοντας ότι δεν έχει εξακριβωθεί ακόμη από ποιο σημείο και υπό ποιες προϋποθέσεις έγινε η διαρροή, λόγω και της ολοκληρωτικής καταστροφής του χώρου.

Συμπλήρωσε ότι οι εξετάσεις συνεχίζονται προκειμένου να διερευνηθεί το περιστατικό στην ολότητά του, καθώς και αν προκύπτουν ενδεχόμενα ποινικά αδικήματα, προσθέτοντας ότι στις εξετάσεις, οι οποίες διήρκεσαν μέχρι το απόγευμα της Τετάρτης, συμμετείχαν η Πυροσβεστική και όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες, ενώ κλήθηκε και ιδιωτική εταιρεία για έλεγχο της στεγανότητας των χάλκινων σωλήνων παροχής υγραερίου στα συγκεκριμένα διαμερίσματα.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα εξετάσεις, αλλά και τη μαρτυρία της 18χρονης τραυματία, στο διαμέρισμά της δεν υπήρχαν συσκευές που λειτουργούσαν με υγραέριο, σημείωσε ο κ. Ανδρέου, επαναλαμβάνοντας ότι η καταστροφή του χώρου δεν έχει επιτρέψει μέχρι στιγμής την εξαγωγή πιο ασφαλών συμπερασμάτων.

Διαβάστε επίσης: Πυροσβεστική: «Μιλούμε για τρομερή καταστροφή»- Η κατεύθυνση των ερευνών

Keywords
Τυχαία Θέματα