Νέα κεφάλια ελέγχουν το οργανωμένο έγκλημα στην Κύπρο

Η "τράπουλα" της νύχτας έχει ανακατευτεί για τα καλά, με νέα "κεφάλια" να έχουν αναλάβει τον έλεγχο των παράνομων δραστηριοτήτων το τελευταίο διάστημα.

Σύμφωνα με έγκυρες πηγές που μίλησαν στο ΣΙΓΜΑ, πρόκειται για πρόσωπα που απέκτησαν σταδιακά ισχύ, καταφέρνοντας να εκτοπίσουν ή/και να εξοντώσουν τα προηγούμενα κεφάλια, αν θυμηθούμε και τις υποθέσεις δολοφονιών μελών του υποκόσμου τα προηγούμενα

χρόνια.

Οι εν λόγω πληροφορίες είναι πολύ συγκεκριμένες, καθώς το τελευταίο διάστημα τα πρόσωπα αυτά έχουν διαμοιράσει εκ νέου την Κύπρο σε περιοχές επικράτειας, επιβάλλοντας τους δικούς τους νόμους. Δεν τα βρίσκουν πάντα μεταξύ τους, αλλά είναι γεγονός ότι επιδιώκουν μια καινούρια χαρτογράφηση, προκειμένου να αποφευχθούν οι αλληλοσυγκρούσεις.

Φυσικά, πρόκειται για μια ασταθή κατάσταση που μεταλλάσσεται και ανατρέπεται εύκολα.

Είναι γνωστό ότι για να "ριζώσει" μια φατρία θα πρέπει να απλώσει πλοκάμια παντού, περιλαμβανομένης της Αστυνομίας και των τοπικών Αρχών, ενώ είναι πλέον παραδεκτό πως υπάρχουν "σάπια μήλα" στην Αστυνομία που συνεργάζονται με εγκληματικά στοιχεία και σε αρκετές περιπτώσεις διαρρέουν πληροφορίες, "καρφώνοντας" τους πληροφοριοδότες, αλλά και επικείμενες αστυνομικές επιχειρήσεις.

Καθόλου τυχαίο δεν είναι το γεγονός πως ο Αρχηγός της Αστυνομίας διέταξε σήμερα τη διεξαγωγή έρευνας, έπειτα από δημοσίευμα της εφημερίδας Πολίτης ότι διέρρευσαν πληροφορίες από το σύστημα συλλογής πληροφοριών.

Τη στιγμή αυτή, το μεγαλύτερο "χρυσορυχείο" της κυπριακής νύχτας θεωρείται το εμπόριο και λιανεμπόριο ναρκωτικών. Αρμόδια πηγή αναφέρει ότι "συγκεκριμένες εγκληματικές ομάδες έχουν δημιουργήσει ένα μεγάλο δίκτυο ατόμων που διακινούν ναρκωτικά σε χρήστες, κυρίως σε Κύπριους στη Λευκωσία και κυρίως σε τουρίστες στην ελεύθερη Αμμόχωστο, Πάφο και Λεμεσό. Η εμπορία ναρκωτικών είναι η πιο κερδοφόρα δουλειά της νύχτας".

Την ίδια ώρα, σε έξαρση βρίσκονται και οι εμπρησμοί κυρίως στη Λευκωσία με τις καφετερίες να "ανάβουν" κυριολεκτικά η μία μετά την άλλη.

Οι εμπρησμοί εξελίσσονται κυριολεκτικά σε "μάστιγα" στη Λευκωσία, η οποία πιθανόν να συνεχισθεί ενόσω επικρατεί ο φόβος και νόμος της σιωπής.

Άλλο πρόσωπο του γνωρίζει τα τεκταινόμενα στον τομέα των κέντρων αναψυχής αναφέρει ότι "οι εμπρησμοί στα κέντρα αναψυχής οφείλονται στον υψηλό ανταγωνισμό, αλλά και στη μη συμμόρφωση ιδιοκτητών στους νόμους της νύχτας. Στόχοι είναι κυρίως επιχειρήσεις με σημαντικό τζίρο. Αν δεν πληρώσεις προστασία, βρίσκεσαι σε διαρκή κίνδυνο. Τα θύματα φοβούνται να μιλήσουν στην Αστυνομία".

Στην εξίσωση των παράνομων δραστηριοτήτων προστίθεται επίσης ο τζόγος και η εμπορία προσώπων.

Επιπλέον, είναι ευρέως αποδεκτό πως όσο πιο γρήγορα και αποτελεσματικά δουλεύει η "σκούπα" της δικαιοσύνης, τόση λιγότερη "βρωμιά" θα συναντούμε.

Αρμόδια αστυνομική πηγή, μιλώντας στο ΣΙΓΜΑ, ανέφερε ότι "το οργανωμένο έγκλημα παρακολουθείται σε συνεχή βάση και λαμβάνονται μέτρα που πολλές φορές δεν ανακοινώνονται. Με την κατάσταση που διαμορφώνεται τις τελευταίες βδομάδες, εντατικοποιούνται οι ενέργειες και σε επιχειρησιακό επίπεδο. Αξιολογούνται πληροφορίες και έχουν εξιχνιάζονται υποθέσεις. Σε ό,τι αφορά το οργανωμένο έγκλημα, έπεται και συνέχεια στις δράσεις και υπάρχει αισιοδοξία για θετικά αποτελέσματα".

Keywords
Τυχαία Θέματα