Νέο ασύλληπτο ρεκόρ από ΛεΜπρόν!

Ο πιο νεαρός παίκτης στην ιστορία του ΝΒΑ ο οποίος «έσπασε» το φράγμα των 5000 πόντων στα πλέι οφ έγινε ο ΛεΜπρόν Τζέιμς!

Μόλις έξι παίκτες έχουν καταφέρει να σημειώσουν περισσότερους από 5000 πόντους σε αγώνες πλέι οφ. Οι Μάικλ Τζόρνταν, Καρίμ Αμπντούλ Τζαμπάρ, Κόμπι Μπράιαντ, Σακίλ Ο'Νιλ, Τιμ Ντάνκαν και πλέον ο Λεμπρόν Τζέιμς. Μάλιστα ο κορυφαίος παίκτης του πλανήτη σε ηλικία 30 χρόνων, έγινε ο νεότερος που καταφέρνει το συγκεκριμένο

επίτευγμα έχοντας 5020.

Κανείς δεν έχει καταφέρει να φτάσει το φράγμα των 6000 πόντων, ωστόσο αν κρίνει κανείς την ηλικία του Τζέιμς, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι στην πολύ αδύναμη Ανατολική περιφέρεια ίσως έχει τη δυνατότητα να προχωράει πολύ στα πλέι οφ (γιατί όχι και στους τελικούς, πράγμα που ουσιαστικά κατάφερε μόνος του φέτος), σημαίνει ότι μπορεί να γίνει ο πρώτος παίκτης στην ιστορία που θα σπάσει το φράγμα.

Στους τελικούς ο «Βασιλιάς» ήταν υπεύθυνος για το 41,1% των επιθέσεων του Κλίβελαντ, προσπερνώντας το μέχρι πρότινος ρεκόρ του Τζόρνταν, που το 1998 είχε 40,7%. Επιπλέον, ο Τζόρνταν δεν είχε την ίδια ευθύνη στο τομέα της οργάνωσης έχοντας 24 ασίστ το 1998 σε σχέση με τις 62 του Λεμπρόν φέτος.

Keywords
Τυχαία Θέματα