Νέο ξέσπασμα Κουλία: «Αν έχουν παράπονο να παν στην Αγία Τριάδα»

Νέο ξέσπασμα είχε στον αέρα του κρατικού καναλιού ο βουλευτής Ζαχαρίας Κουλίας. Μη θέλοντας να ακούσει τον εκπρόσωπο της ΟΣΑΚ, Μάριο Κουλούμα ο Ζαχαρίας Κουλίας εξήγησε την κατάληξη και τις προεκτάσεις που είχε η προχθεσινή συνεδρία της Επιτροπής Ελέγχου. Στην εν λόγω συνεδρία θέμα προς συζήτηση ήταν το ΓεΣΥ και παρόντες ήταν ο Γενικός Ελεγκτής, εκπρόσωποι Υπουργείων καθώς και ο Μάριος Κουλούμας, Πρόεδρος της ΟΣΑΚ.

«Ο κ.Κουλούμας ήθελε να καθορίσει τη διαδικασία, μας είπε ότι είμαστε μια παρωδία και του

είπα να περάσει έξω. Παρά τις επανειλημμένες προειδοποιήσεις να περιμένει τη σειρά του, διέκοπτε και μετά μας είπε ότι η συνεδρία είναι μια παρωδία. Έπρεπε ως Πρόεδρος να εφαρμόσω τον κανονισμό.

Διαβάστε επίσης: Ένταση στην Ελέγχου- Κάλεσε την αστυνομία ο Κουλίας για Κουλούμα (BINTEO)

Είπαν ότι προσπαθούμε να χαλάσουμε την αρχιτεκτονική του ΓεΣΥ, καμιά σχέση, ελέγχουμε πού παν τα λεφτά του φορολογούμενου.

Πρέπει να ληφθούν μέτρα για τη διοίκηση ΟΑΥ και ΟκΥΠΥ», υποστήριξε ο Ζαχαρίας Κουλίας.

«Είπα ότι τον οργανισμό τον διοικούν κομματικοί, συντεχνιακοί, εκπρόσωποι ασθενών, καλή ώρα τούτη που αναφέρεστε (σ.σ εννοούσε τον Μάριο Κουλούμα της ΟΣΑΚ). Όσες φορές λαμβάνουν θέση οι κρατικοί για τα δέοντα, καταψηφίζονται οι θέσεις τους.

Σύστημα υγείας έχουν πολλοί. Τα διοικούν οι σπουδασμένοι, όχι οι δικηγόροι, οι τηλεφωνητές και οι άσχετοι», είπε μεταξύ άλλων.Ο Ζαχαρίας Κουλίας δεν θέλησε να μιλήσει παράλληλα με τον κ.Κουλούμα στον αέρα του ΡΙΚ. Συνέχισε λέγοντας ότι «αν έχουν παράπονο να παν να το κάμουν στην Αγία Τριάδα, που έχει λιοντάρι».

«Η διοίκηση του ΟΑΥ και του ΟΚΥΠΥ θα αλλάξει αν θέλουμε να έχουμε σύστημα υγείας, διαφορετικά να το διαλύσουμε, όπως διαλύσαμε το προηγούμενο. Αυτά που κάναμε είναι απαράδεκτα..», είπε.

Απαντώντας στον Ζαχαρία Κουλία, ο Μάριος Κουλούμας Πρόεδρος της ΟΣΑΚ, εξέφρασε την απογοήτευσή του γιατί ο κ. Κουλίας συνεχίζει να βρίζει τους πάντες και τα πάντα, πρόσθεσε.  

«Δεν μπορεί να χαρακτηρίζει άσχετους συλλήβδην χωρίς να γνωρίζει», είπε.

Είναι Βουλευτής και οφείλει να συμπεριφέρεται σωστά, είπε, σημειώνοντας πως ο κ. Κουλίας τα έχει συγχυσμένα στον εγκέφαλο του, κάτι το οποίο έδειξε και στη συζήτηση στη Βουλή, τόνισε.

Ας αντιληφθεί επιτέλους τι είναι ΟΑΥ, τι είναι ΓεΣΥ, τι είναι ΟΚΥπΥ και μετά ας έρθει να σώσει το Γενικό Σύστημα Υγείας, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αυτά που είπε, πρόσθεσε, σε ένα μεγάλο βαθμό δεν ανταποκρίνονται στην αλήθεια, σημειώνοντας πως δεν συμμετέχει ο ίδιος στο ΔΣ του ΟΑΥ αλλά ένας άλλος εκπρόσωπος της ΟΣΑΚ.

Ανέφερε πως στην πρώτη συζήτηση στη Βουλή δεν δόθηκε ο λόγος στην ΟΣΑΚ και στη δεύτερη συζήτηση μετά από ενάμισι ώρα, ρώτησε πότε θα τους δοθεί ο λόγος.

«Είναι αυτό οχλαγωγία;», διερωτήθηκε, σημειώνοντας πως μετά την ερώτησή του ο κ. Κουλίας «άρχισε να χτυπά τα έδρανα, άρχισε να φωνάζει και να ωρύεται και εγώ είπα πως δεν θέλω να είμαι μέρος αυτής της συνεδρίας».

Keywords
Τυχαία Θέματα