Νέους δρόμους ανοίγει το Φεστιβάλ Βιβλίου, δήλωσε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ

Νέους δρόμους και προοπτικές ανοίγει το Φεστιβάλ Βιβλίου στη Λευκωσία, δήλωσε σήμερα ο Γενικός Γραμματέας της Κ.Ε. του ΑΚΕΛ, Στέφανος Στεφάνου, κατά την επίσκεψη του στο Πάρκο Ακρόπολης στον Στρόβολο, όπου πραγματοποιείται το Φεστιβάλ. Επίσης, συνεχάρη το Ινστιτούτο Ερευνών Προμηθέας για τη διοργάνωση. Σημείωσε, ακόμα, ότι «η σημασία του Φεστιβάλ Βιβλίου είναι πολυεπίπεδη και δεν είναι τυχαίο ότι έχει αγκαλιαστεί μαζικά από την κυπριακή κοινωνία».

«Είναι ένας πολύ σημαντικός

θεσμός, μοναδικός στην Κύπρο που με την παρουσία του έχει ανοίξει νέους δρόμους και νέες προοπτικές για το βιβλίο στην Κύπρο, τους Κύπριους συγγραφείς αλλά και για την γνωριμία του κυπριακού αναγνωστικού κοινού με την παγκόσμια λογοτεχνία και την παγκόσμια βιβλιογραφία», δήλωσε ο Στέφανος Στεφάνου, επισημαίνοντας ότι φέτος υπάρχει ειδικό αφιέρωμα στην Κίνα «που είναι μια πάρα πολύ μεγάλη χώρα και που η παρουσία της επηρεάζει τις παγκόσμιες εξελίξεις».

Ο κ. Στεφάνου πρόσθεσε ότι μέσα από το Φεστιβάλ καλλιεργείται η φιλαναγνωσία, η αγάπη προς το βιβλίο, η αγάπη προς την γνώση, υπογραμμίζοντας τη σημασία του για την κοινωνία. «Οι σύγχρονες κοινωνίες δυστυχώς, πολλές φορές οδηγούν τον κόσμο στο να κρίνει από την επιφάνεια και όχι από την ουσία», είπε, για να καταλήξει ότι «πολλές φορές οι κοινωνίες μαθαίνουν να κρίνουν από τις επικεφαλίδες και όχι από το κείμενο».

Τέλος, ο ΓΓ της Κ.Ε. του ΑΚΕΛ απηύθυνε κάλεσμα στον κόσμο να επισκεφθεί το Σάββατο και την Κυριακή το Φεστιβάλ Βιβλίου σημειώνοντας ότι «πέραν από την έκθεση βιβλίου των διαφόρων εκδόσεων γίνονται και πολλές συζητήσεις που αφορούν και την λογοτεχνία και το βιβλίο γενικότερα αλλά και άλλα ζητήματα που έχουν να κάνουν με τον κυπριακό και τον παγκόσμιο πολιτισμό.»

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Keywords
Τυχαία Θέματα