Ντενκτάς: Εξήγγειλε την υποψηφιότητά του για τις «προεδρικές»

Η διαδικτυακή Haber Kıbrıs  (03.10.23  haberkibris.com)  μεταδίδει ότι ο Σερντάρ Ντενκτάς, απαντώντας στις φήμες που κυκλοφορούν τον τελευταίο καιρό ότι πρόκειται να ιδρύσει νέο κόμμα, δήλωσε ότι δεν επιθυμεί να είναι υποψήφιος ενός κόμματος, αλλά ολόκληρου του «λαού».

Ο Ντενκτάς έκανε αυτές τις δηλώσεις μιλώντας  στο Kıbrıs Genç TV, στο οποίο ανέφερε: «Σκοπεύω να κατέλθω στις εκλογές ως ανεξάρτητος υποψήφιος που απευθύνεται σε όλα τα στρώματα του λαού και τα συνασπίζει, όχι ως υποψήφιος

ενός κόμματος, αλλά ως υποψήφιος του λαού, και εργάζομαι πάνω σε αυτό».

«Προτείνω μια προσέγγιση που μπορεί να αγκαλιάσει όλα τα χρώματα της κοινωνίας», είπε ο Ντενκτάς, υπογραμμίζοντας ότι το αξίωμα του «προέδρου» είναι ήδη μια μετα-κομματική θέση και απαιτεί μια τέτοια προσέγγιση.

Εκφράζοντας την άποψη ότι οι «προεδρικές εκλογές» του 2020 δεν είναι ενδεικτικές, ο Ντενκτάς επεσήμανε ότι το περιβάλλον πίεσης που δημιουργήθηκε  τότε δεν θα επαναληφθεί και είπε: «Εξηγώ τη δουλειά μου τόσο στον λαό της ΤΔΒΚ, τόσο  στην Άγκυρα όσο και στον κόσμο. Πιστεύω ότι θα πετύχουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε συνεχίζοντας το έργο μας».

Ο Ντενκτάς υποστήριξε ότι τα πολιτικά κόμματα θα πρέπει να φέρουν πιο κοντά τις διαφορετικές προσεγγίσεις τους στο Κυπριακό και να δημιουργήσουν ένα λογικό κοινό έδαφος, διαφορετικά οι Ελληνοκύπριοι και ο υπόλοιπος κόσμος θα συνεχίσουν να ακούν αυτό που θέλουν, κατά την έκφρασή του.

«Πρέπει να προστατεύσουμε αυτό το κράτος που δημιουργήσαμε μέσα από έναν μεγάλο απελευθερωτικό πόλεμο, έναν μεγάλο αγώνα για ελευθερία. Μια συμφωνία που θα επιτευχθεί ανάμεσά μας θα εξαλείψει την απόγνωση των πολιτών. Έχω μια διαφορετική πρόταση από αυτή που έχει συζητηθεί μέχρι τώρα. Το δουλεύω σκληρά. Θα τα μοιραστώ με το κοινό σύντομα», είπε ο Ντενκτάς και κατέληξε λέγοντας ότι κάθε θέμα πρέπει να συζητηθεί και όλες οι λύσεις θα δοθούν όταν καθίσουν στο τραπέζι (των συνομιλιών).

Keywords
Τυχαία Θέματα