Ντομάτες made in Turkey στην κυπριακή αγορά (ΦΩΤΟΣ)

Εισαγόμενες ντομάτες από Τουρκία πωλούνται στην αγορά ως κυπριακές ξεγελώντας τους καταναλωτές, σύμφωνα με την καταγγελία που έχει ενώπιον του το Τμήμα Γεωργίας.

Την καταγγελία έκανε ο Παναγροτικός Σύνδεσμος Κύπρου καθώς σύμφωνα με μαρτυρίες των αγροτών , σε συσκευασίες ντοματών που εισήγαγε κυπριακή εταιρεία, αναγράφεται η ελληνική εμπορική επωνυμία χονδρέμπορα φρούτων και λαχανικών καθώς και η πληροφορία πως χώρα προέλευσης

του προϊόντος είναι η Τουρκία.

Οι εισαγόμενες αυτές ντομάτες τοποθετήθηκαν σε κασόνια κυπριακού συνεταιρισμού, έχοντας προορισμό το λιανικό εμπόριο. Την ίδια ώρα ο Παναγροτικός Σύνδεσμος στην καταγγελία επισύναψε και φωτογραφίες.

Το Υπουργείο Γεωργίας καλείται να διενεργήσει κατά πόσο ντομάτες από Τουρκία πωλούνται ως κυπριακές.

Μιλώντας στο SigmaLive ο γενικός γραμματέας του συνδέσμου Τάσος Γιαπάνης ανέφερε ότι ζητήσαν από το Τμήμα Γεωργίας να ελέγξει κατά πόσο ήταν νόμιμη η έλευση των προϊόντων στην Κύπρο.

Επιπλέον όπως ανέφερε ο κ. Γιαπάνης ζητούν όπως το αρμόδιο υπουργείο προχωρήσει σε έλεγχο της εταιρείας που εισάγει τις ντομάτες καθώς και για το ότι τις τοποθετεί σε κάσες γνωστού κυπριακού συνεταιρισμού που παράγει ντομάτες, ξεγελώντας τους καταναλωτές πως το προϊόν είναι κυπριακό.

«Το τρίτο ζήτημα για εμάς είναι ηθικό, αν είναι νομικά νόμιμο είναι και ηθικά νόμιμο σε μια πατρίδα ημι-κατεχόμενη να φέρνουν γεωργικά προϊόντα εκ Τουρκίας;» είπε ο κ. Γιαπάνης.

Keywords
Τυχαία Θέματα