Ο διεθνής Έλληνας γλύπτης Νίκος Φλώρος στην Golden Gallery by Kapatays

Η Golden Gallery by Kapatays έχει την τιμή να παρουσιάζει για πρώτη φορά στην Κύπρο, την ατομική έκθεση του διεθνούς καταξιωμένου Έλληνα εικαστικού – γλύπτη Νίκου Φλώρου. Ο Νίκος Φλώρος σπούδασε κλασικό πιάνο και αρχαία δραματική τέχνη στην Αθήνα και συνέχισε τις σπουδές του στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών στο Παρίσι (École des Beaux-Arts). Το έργο του έχει παρουσιαστεί στη Νέα

Υόρκη, Ουάσιγκτον, Ρώμη, Αμπού Ντάμπι, Ρωσία, Ισπανία, Γερμανία, Πορτογαλία και Αυστραλία και έχει λάβει την παγκόσμια αναγνώριση κριτικών τέχνης, συλλεκτών, καθώς και του εικαστικού κοινού. Επιπλέον, έχει απασχολήσει τα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία όπως το Reuters, το BBC, το Sky News, το ABC News, New York Times, Vogue, W, Associated Press και Fashion TV ανάμεσα σε άλλα, που έχουν καλύψει, επανειλημμένα τις εκθέσεις, παρουσιάσεις και παραγωγές του καλλιτέχνη ανά τον κόσμο. Ο Νίκος Φλώρος έχει βραβευτεί για τη συνεισφορά του στην τέχνη, από παγκόσμιους εικαστικούς οργανισμούς, όπως το Metropolitan Museum of Art Costume Institute, το French Heritage Society, το Albert Schweitzer Foundation στη Βιέννη και το Global Thinkers Forum στην Αθήνα. Επιπρόσθετα, το έργο έχει ενταχθεί στη διδακτέα ύλη και στα σχολικά βιβλία στο εκπαιδευτικό σύστημα της Βραζιλίας.  

 Ο Νίκος Φλώρος, χρησιμοποιώντας σαν πρώτη ύλη το ανακυκλωμένο αλουμίνιο, δημιουργεί φαντασμαγορικά έργα με μια τεχνική την οποία εμπνεύσθηκε ο ίδιος και κατοχύρωσε με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας στην Νέα Υόρκη το 2003. Τα μουσειακού επιπέδου έργα του, περικλείουν μηνύματα ιστορικού και συμβολικού χαρακτήρα και αποτείνουν φόρο τιμής στην πηγή έμπνευσής τους. Ο Νίκος Φλώρος μέσα από το έργο του, επιζητεί παράλληλα, να προβάλει την υποχρέωση για βιωσιμότητα στην τέχνη και την επιτακτική ανάγκη για ανάπτυξη περιβαλλοντικής συνείδησης. Επιτυγχάνει στο να εγείρει πολυσήμαντους προβληματισμούς, μέρος των οποίων αποτελεί η σχέση του ανθρώπου με τη φύση, η κλιματική αλλαγή και η προστασία του περιβάλλοντος και ως οραματιστής καλλιτέχνης, ο Νίκος Φλώρος αποσκοπεί στο να εμπνεύσει κοινωνικές, πολιτιστικές και καλλιτεχνικές αλλαγές.

Η Golden Gallery by Kapatays εγκαινιάζει την ατομική έκθεση του Νίκου Φλώρου την Τρίτη 19 Δεκεμβρίου 2023 στις 19:30. Τα εγκαίνια θα τελέσει η Α.Μ. Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Κ.Κ. Γεώργιος. Η Golden Gallery by Kapatays φέτος τα Χριστούγεννα στηρίζει τα Μωρά Θαύματα και προσφέρει για την αγορά εξειδικευμένου μηχανήματος για τις ανάγκες της Μονάδας Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών του Μακάριου Νοσοκομείου.

Διάρκεια Έκθεσης: 19 Δεκεμβρίου 2023 – 19 Ιανουαρίου 2024.

Ωράριο Λειτουργίας: 10:00 – 13:30 και 14:30 – 19:00

Πληροφορίες: 22 665727, 99 643177

Golden Gallery by Kapatays, Μνασιάδου 8, 1065 Λευκωσία

 

 

Keywords
Τυχαία Θέματα