Ο ΟΚΥπΥ διαθέτει τον πιο σύγχρονο εξοπλισμό ultrasound

Η επεμβατική ακτινολογία σώζει ζωές και αυτό το γνωρίζουν πολύ καλά τόσο όσοι έτυχαν θεραπείας μέσω αυτής όσο και οι γιατροί που έχουν την εξειδίκευση και την τεχνογνωσία για την παροχή της.

Στο Μεσημέρι και Κάτι φιλοξενήθηκε ο Δρ.Νεκτάριος Πούλλος του ΟΚΥπΥ ο οποίος είναι Επεμβατικός Ακτινολόγος - Προϊστάμενος Ακτινολογικού τμήματος ΓΝ Λευκωσίας ΟΚΥπΥ. Ο γιατρός μεταξύ άλλων μίλησε για τον σύγχρονο εξοπλισμό ultrasound που διαθέτει το Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας ενώ αναφέρθηκε στις υπηρεσίες που προσφέρει το τμήμα, στα περιστατικά που αντιμετωπίζει αλλά

και στις βραβεύσεις που έλαβε το συγκεκριμένο τμήμα.

Η επεμβατική ακτινολογία στηρίζεται στη φιλοσοφία της ένωσης της διαγνωστικής απεικόνισης και με βάση αυτές να σχεδιαστούν αναίμακτες επεμβάσεις.

«Με αυτόν τον τρόπο κερδίζουμε πολύτιμος χρόνος ειδικά στη διαχείριση πολυτραυματία για παράδειγμα. Με λίγα λόγια κλείνει αμέσως η αιμορραγία. Η μαγεία της επεμβατικής ακτινολογίας είναι ότι μπορεί να γίνει και χωρίς ολική αναισθησία», είπε ο γιατρός. 

Ο γιατρός είπε ότι έγινε αγορά υπερσύγχρονων μηχανημάτων. Επιγραμματικά ανέφερε την αγορά καινούργιου αξονικού τομογράφου 256 τομών, αγορά αγγειογράφου διπλής λυχνίας πράγμα που προσφέρει την ευκαιρία να γίνει το ΓΝ Λετυκωσίας Κέντρο αναφοράς για διενέργεια εμβολισμών ανευρυσμάτων εγκεφάλου, δυσπλασιών κ.α.

Ο γιατρός ανέφερε ότι μόλις την περασμένη βδομάδα υπογράφηκε μνημόνιο συνεργασίας με το πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Παγκρητίου με στόχο να υπάρξει μια ακαδημαϊκή ομπρέλα.

Στο βίντεο πιο κάτω ολόκληρη η παρέμβαση του Δρ.Νεκτάριου Πούλλου. 
 

Keywords
Τυχαία Θέματα