Ο Πρόεδρος της Ναμίμπιας υπέρ λύσης στο Κυπριακό στη βάση του ΟΗΕ

Ο Πρόεδρος της Ναμίμπιας, Hage G. Geingob, εξέφρασε την προσήλωση της χώρας του στη διεθνή νομιμότητα καθώς και τη στήριξή του στις προσπάθειες για εξεύρεση λύσης στο Κυπριακό σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο και τον Καταστατικό Χάρτη του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.

Οπως αναφέρεται σε ανακοίνωση που μετέδωσε το ΓΤΠ, ο νέος Ύπατος Αρμοστής της Κυπριακής Δημοκρατίας στη Δημοκρατία της Ναμίμπιας Αντώνης Μανδρίτης επέδωσε πρόσφατα τα διαπιστευτήριά του στον Πρόεδρο της χώρας, κατά τη διάρκεια επίσημης τελετής στο Προεδρικό Μέγαρο

στο Windhoek.

Κατά την τελετή, ο κ. Μανδρίτης μετέφερε προς τον Πρόεδρο Geingob τους εγκάρδιους χαιρετισμούς του Προέδρου της Δημοκρατίας  Νίκου Χριστοδουλίδη και του λαού της Κύπρου καθώς και τις ευχές τους για ευημερία του λαού της χώρας.

Σε συνάντηση που ακολούθησε, αμφότεροι αναφέρθηκαν στο πολύ καλό επίπεδο των σχέσεων και της συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών, στη βάση του αμοιβαίου σεβασμού, και εξέφρασαν τη βούληση για περαιτέρω σύσφιξη και ενδυνάμωση των σχέσεών τους.

Ο Ύπατος Αρμοστής της Κύπρου ενημέρωσε τον Πρόεδρο Geingob για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό και για τις συνεχιζόμενες προσπάθειες για εξεύρεση μίας δίκαιης και βιώσιμης λύσης.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο Πρόεδρος Geingob εξέφρασε την προσήλωση της χώρας του στη διεθνή νομιμότητα καθώς και τη στήριξή του στις προσπάθειες για εξεύρεση λύσης σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο και τον Καταστατικό Χάρτη του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ).

Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας, ο Πρόεδρος Geingob εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του για τη συνδρομή της Κύπρου, ιστορικά και διαχρονικά, στον αγώνα της χώρας του για ανεξαρτησία. Έγινε, επίσης, αναφορά στο γεγονός ότι οι δύο χώρες είναι μέλη της Κοινοπολιτείας και παραμένουν προσηλωμένες στην τήρηση και την εφαρμογή της διεθνούς νομιμότητας, σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο και τον Καταστατικό Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών. Εκφράσθηκε, επίσης, η βούληση για περαιτέρω συνεργασία στο πλαίσιο της συμμετοχής των δύο χωρών σε διεθνείς οργανισμούς, όπως ο ΟΗΕ και η Κοινοπολιτεία.

Ο Ύπατος Αρμοστής, κατά την παραμονή του στη Ναμίμπια, πραγματοποίησε σειρά συναντήσεων με αξιωματούχους της χώρας στην παρουσία του Επίτιμου Προξένου της Κυπριακής Δημοκρατίας στη Ναμίμπια Σάββα Ιωάννου Σάββα. Μεταξύ άλλων, ο κ. Μανδρίτης συναντήθηκε με τον Αντιπρόεδρο της χώρας, τον Υπουργό Εργασίας, τον Υπουργό Τουρισμού και Περιβάλλοντος, τον Κυβερνήτη της επαρχίας Erongo καθώς και με μέλη της Βουλής, καταλήγει η ανακοίνωση.

Keywords
Τυχαία Θέματα