Οι κατηγορίες για «άδειο» Ε.Κ στην ομιλία ΠτΔ - Η αλήθεια μέσα από φωτογραφίες

Μετά την χθεσινή ομιλία του Προέδρου της Δημοκρατίας ξεκίνησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μια ψιθυρολογία σχετικά με το αν η αίθουσα του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο ήταν «άδεια».

Το θέμα επέλεξε να αναδείξει και η εφημερίδα Αλήθεια, η οποία στο πρωτοσέλιδό της έγραψε σήμερα 14/6/23 μεταξύ άλλων «Σχεδόν άδειο το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο κατά την ομιλία του ΠτΔ».

Σχετικές φωτογραφίες δημοσίευσε ο λογαριασμός της Προεδρίας της Δημοκρατίας.

Η όλη συζήτηση πήρε έκταση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με ορισμένους να αφήνουν να εννοηθεί ότι οι φωτογραφίες που δημοσίευσε

η Προεδρία της Δημοκρατίας ενδεχομένως να αποτελούν προϊόν photoshop.

Ωστόσο μετά από αναζήτηση στο διαδίκτυο μπορεί κανείς να διαπιστώσει ότι οι φωτογραφίες που δημοσίευσε η Προεδρία της Δημοκρατίας δεν είναι προϊόν φωτομοντάζ αλλά προέρχονται από τον επίσημο λογαριασμό πολυμέσων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.   Το κατά πόσο στην αρχή υπήρχε κόσμος και μετά αποχώρησε από την αίθουσα παραμένει άγνωστο.

 Κληθείς πάντως να σχολιάσει δημοσιεύματα ότι ο Πρόεδρος μιλούσε ενώπιον ενός σχεδόν άδειου Κοινοβουλίου, ο ευρωβουλευτής Δημήτρης Παπαδάκης ανέφερε στο Ράδιο Πρώτο  πως σε αντίστοιχες περιπτώσεις άλλων αρχηγών κρατών, ούτε οι μισοί Ευρωβουλευτές από αυτούς που παρακολούθησαν χθες την ομιλία του Προέδρου, δεν παρευρίσκονται

.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ε Κ, ΠτΔ #45,e k, ptd #45