Οικολόγοι: Ανησυχητική η στάση της Κυβέρνησης, να σεβαστεί τον θεσμό του ΓΕ

Ανακοίνωση εξέδωσε το Κίνημα Οικολόγων για τα ευρήματα του Γενικού Ελεγκτή σε σχέση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. 

Αυτούσια η ανακοίνωση: 

Προκαλεί ερωτήματα και είναι ανησυχητική η στάση που τηρεί η Κυβέρνηση και ο ίδιος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας σε σχέση με τα ευρήματα του Γενικού Ελεγκτή.

Αφενός εγείρονται ερωτήματα αν όσα αποκαλύφθηκαν και αφορούν τον κ. Χριστοδουλίδη έγιναν στο πλαίσιο της νομιμότητας και της ηθικής, αφετέρου ανησυχία, καθώς οι πολίτες γίνονται μάρτυρες μιας άνευ προηγουμένου αντιπαράθεσης που θέτει σε κίνδυνο τον σεβασμό στους θεσμούς.

Ο

Γενικός Ελεγκτής πρέπει να αφεθεί απρόσκοπτα να πράξει το καθήκον του και από τη στιγμή που υπάρχουν ευρήματα τα οποία θέτει δημόσια στην ανακοίνωσή του, αυτά πρέπει να διερευνηθούν. Το γεγονός ότι το υπό έρευνα πρόσωπο ήταν δημόσιος υπάλληλος και σήμερα είναι Πρόεδρος της Δημοκρατίας, δεν αποτελεί λόγο για μη διερεύνηση των όποιων ευρημάτων. Τέτοιες πρακτικές έχουν ξεπεραστεί στις εκσυγχρονισμένες κοινωνίες.

Το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, εκ της ιδεολογίας του, ταυτίζεται διαχρονικά με την διαφάνεια και την πάταξη της διαφθοράς. Ως εκ τούτου, στεκόμαστε υπέρ της διερεύνησης των στοιχείων που αφορούν τον σημερινό πρώτο τη τάξει πολίτη του τόπου. Οι πολίτες έχουν δικαίωμα να γνωρίζουν την αλήθεια, όσα χρόνια κι αν έχουν περάσει!

Αυτό που συμβαίνει ξανά με τη νέα κυβέρνηση - όπως και με την προηγούμενη - είναι μια προσπάθεια παρενόχλησης ενός Ανεξάρτητου Θεσμού, επειδή τα πορίσματα των ερευνών του ενοχλούν τους κυβερνώντες. 

Διαβάστε επίσης:

ΚΕ για απολαβές: «Πρέπει να διαφυλάξουμε τον θεσμό του Προέδρου…»

ΑΚΕΛ:Ο Χριστοδουλίδης να μην κρύβεται για την έκθεση ΕΥ - Ζήτημα δεοντολογίας

Keywords
Τυχαία Θέματα