Οικολόγοι: Αποκατάσταση νομιμότητας στη βιομηχανική Γερίου μετά από παρέμβαση

Μετά από την παρέμβαση της Επαρχιακής Επιτροπής Λευκωσίας του Κινήματος Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών, η εταιρεία Cyfield αναγκάστηκε να άρει την παράνομη κατάληψη δημόσιου δρόμου, μετακίνησε τα εμπόδια και επανήλθε ο δημόσιος δρόμος στην κυριότητα και την ευθύνη του Δήμου Γερίου.

Η παρανομία εντοπίστηκε αρχικά από ομάδα κατοίκων του Δήμου Δαλιού που επηρεάζονται από τη λειτουργία του ασφαλτικού εργοστασίου της εταιρείας. Σύμφωνα με τους ίδιους όταν η Πυροσβεστική Υπηρεσία σε δύο περιπτώσεις

τα περασμένα χρόνια προσπάθησε να αντιμετωπίσει μεγάλα περιστατικά πυρκαγιάς σε εργοστάσιο ανακύκλωσης, διαπιστώθηκε ότι δεν υπήρχε επαρκής πρόσβαση γιατί μέρος του οδικού δικτύου στην περιοχή είχε καταληφθεί και αποκλειστεί για ιδιωτική χρήση από την εταιρεία.

Ειδοποιήθηκε ο Δήμος Γερίου ο οποίος ζήτησε από την εταιρεία να άρει την παρανομία. Πέρασαν οκτώ μήνες χωρίς καμία ανταπόκριση από την εταιρεία μέχρι που τον περασμένο μήνα ασχολήθηκε με το θέμα η Επαρχιακή Επιτροπή Λευκωσίας του Κινήματος με συγκεκριμένα διαβήματα προς τις αρχές, τον Γενικό Ελεγκτή και τα Μέσα Ενημέρωσης.

Με την ευκαιρία το Κίνημα Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών (Επαρχιακή Επιτροπή Λευκωσίας) επαναφέρει το θέμα της συνεχιζόμενης παράνομης λειτουργίας του ασφαλτικού εργοστασίου στο Γέρι-Δάλι. Ζητάμε το οριστικό κλείσιμο το εργοστασίου και τον τερματισμό της ρύπανσης.

Καλούμε επίσης για άλλη μια φορά το Δήμο Γερίου να προχωρήσει σε έργα υποδομής στην συγκεκριμένη βιομηχανική περιοχή. Εκ πρώτης όψεως χρειάζονται πεζοδρόμια, καθαρισμός από άχρηστα υλικά και απόβλητα, σύστημα πυρόσβεσης κλπ. Ο δρόμος που έχει απελευθερωθεί από την ιδιωτική παράνομη επέμβαση δεν πρέπει να παραμείνει σε αυτή την τριτοκοσμική κατάσταση. Το δημόσιο πρέπει να αναλάβει τις δικές του ευθύνες.

Keywords
Τυχαία Θέματα