Ομόνοια: «Αδικαιολόγητη» η απόφαση της αστυνομίας να κάνει χρήση δακρυγόνων

Η απόφαση της αστυνομίας να κάνει χρήση δακρυγόνων τo βράδυ της Τετάρτης κατά τη διάρκεια των πανηγυρισμών της επίσημης αποστολής της ομάδας στη λεωφόρο Μακαρείου, στη Λευκωσία, ήταν «αδικαιολόγητη, ανεύθυνη και απερίσκεπτη», αναφέρει η Ομόνοια σε ανακοίνωση.

Το Σωματείο αναφέρει ακόμη, ότι «δεν αληθεύει ο ισχυρισμός της Αστυνομίας» ότι περίπου 200 φίλαθλοι της ομάδας επιτέθηκαν στα μέλη της και πως αυτός ήταν ο λόγος που ρίχθηκαν τα δακρυγόνα. «Η αλήθεια είναι πως οι φίλαθλοι που παρεκτράπηκαν ήταν μετρημένοι στα δάχτυλα του ενός χεριού. Η αντίδραση της μεγαλύτερης μάζας

φιλάθλων προκλήθηκε μετά τη ρήξη των δακρυγόνων», αναφέρεται. Ωστόσο, προστίθεται, «καταδικάζουμε τη συμπεριφορά αυτών των 5-6 φίλαθλων που αρχικά παρεκτράπηκαν και θα πρέπει να σημειώσουμε πως με αυτή τους τη συμπεριφορά διαφώνησαν οι υπόλοιποι φίλαθλοί μας που ήταν στο χώρο».

«Η απόφαση της αστυνομίας να κάνει χρήση δακρυγόνων ήταν αδικαιολόγητη, ανεύθυνη και απερίσκεπτη», αναφέρει το Σωματείο, προσθέτοντας πως, δεν υπήρχε λόγος για ρίψη δακρυγόνων, «πόσω μάλλον να ρίξουν δακρυγόνο μέσα στο λεωφορείο της αποστολής», όπως υποστηρίζει.

Το Σωματείο σημειώνει ότι, από την προηγούμενη του αγώνα ενημέρωσαν τον Υπεύθυνο Αστυνόμευσης του τελικού κυπέλλου για την πρόθεσή τους, σε περίπτωση κατάκτησης του Κυπέλλου, να μεταβούν με λεωφορείο στη Λεωφόρο Μακαρείου, κοντά στο Οίκημα της Ομόνοιας, και «σε καμία περίπτωση» δεν άλλαξαν δρομολόγιο.

Όπως αναφέρεται, όταν έφτασαν πλησίον της οδού Παπανικολή διαπιστώθηκε πως λόγω της κοσμοσυρροής δεν υπήρχε τρόπος να συνεχίσει την πορεία του το λεωφορείο και έτσι η Αστυνομία τους υπέδειξε εναλλακτικό δρομολόγιο, το οποίο ήταν έτοιμοι να ακολουθήσουν, αλλά τότε άρχισαν να πέφτουν δακρυγόνα πολύ κοντά στο λεωφορείο, «ενώ ένα δακρυγόνο έπεσε μέσα στο όχημα και κτύπησε στο σώμα μέλος του προσωπικού» του Σωματείου. Οι επιβαίνοντες στο ανοικτό λεωφορείο, προστίθεται, εξήλθαν από αυτό, ενώ κάποιοι αναγκάστηκαν να πέσουν από την οροφή «για να γλιτώσουν από την ιδιαιτέρως αποπνικτική ατμόσφαιρα που δημιουργήθηκε», ενώ ο οδηγός του λεωφορείου λιποθύμησε.

«Η Αστυνομία έχει πλάνα από το drone που ήταν στην περιοχή και είμαστε σίγουροι πως μπορεί να τα προβάλει δημόσια στον κόσμο ώστε όλοι να δουν τι πραγματικά συνέβηκε», αναφέρεται.

Η ανακοίνωση αναφέρει ακόμη ότι, η Αστυνομία «αναίτια και απρόκλητα» έκανε χρήση χημικών στο χώρο του Οικήματος του Σωματείου, «όταν μέσα σε αυτό βρισκόταν μόνο ο Πρόεδρος του Σωματείου μας, μέλη του ΔΣ και κάποια άλλα άτομα που καθάριζαν τον χώρο».

Σημείωσε ότι τους «ενόχλησε», επίσης, η σημερινή τοποθέτηση της Αστυνομίας. «Αντί να προβληματιστούν και να διεξάγουν πραγματική έρευνα για τα σοβαρά αυτά περιστατικά, επιχείρησαν να μεγαλοποιήσουν τα γεγονότα και να παραθέσουν ανακρίβειες για να δικαιολογήσουν τη λάθος διαχείριση της κατάστασης», αναφέρεται.

Το Σωματείο σημειώνει ότι «κακή ήταν η στάση της Αστυνομίας και κατά τη διάρκεια του αγώνα», αφού, όπως αναφέρεται, «παρακολουθούσε, χωρίς να παρέμβει», μερίδα οπαδών της ΑΕΛ να πετούν αντικείμενα όπως βίδες, πέτρες, κροτίδες και φωτοβολίδες στους φιλάθλους που βρίσκονταν στο κομμάτι της Ανατολικής κερκίδας που συνόρευε με τη Νότια.

Κλείνοντας, το Σωματείο αναφέρει ότι «είναι η στιγμή να αναλάβουν την ευθύνη» η Υπουργός Δικαιοσύνης και ο Αρχηγός της Αστυνομίας.

Διαβάστε επίσης: Κόκκινοι φάκελοι: «Καρμιώτισσα και Ερμής θα έπρεπε να διαγραφούν από την ΚΟΠ»

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ομόνοια, Αδικαιολόγητη,omonoia, adikaiologiti