«Όπλο» κατά του κορωνοϊού η κρητική διατροφή

Η κρητική παραδοσιακή κουζίνα, μέσα από την απόλαυση, προάγει την υγεία, προστατεύει και αντιμετωπίζει πολλές παθήσεις και ιώσεις.

Πρόσφατες παγκόσμιες μελέτες φέρνουν στην επιφάνεια στοιχεία τα οποία για τους Έλληνες είναι γνωστά απο την αρχαιότητα. 

Η κρητική παραδοσιακή διατροφή, μέσα από το έμφυτο ταλέντο της να συνδυάζει τοπικά προϊόντα πλούσια σε βιταμίνες και ιχνοστοιχεία με το ελαιόλαδο, έχει στρέψει πάνω της, με αξιολάτρευτη μαεστρία, τα βλέμματα ερευνητών και ερευνητικών μελετών.

Όλος ο διεθνής επιστημονικός κόσμος - και όχι άδικα - έχει επικεντρωθεί στην Κρήτη

και τη λατρευτή κουζίνα της, μέσα από μια προσπάθεια ανακάλυψης του μηχανισμού της προαγωγής υγείας και μακροζωίας, που προσφέρει σε εκείνους που την έχουν καθιερώσει ως τρόπο ζωής. Αξιοθαύμαστη και καθόλου απαρατήρητη η εξαιρετικά νόστιμη γεύση της, παρ' όλη την απλότητα παρασκευής πολλών διαφορετικών πιάτων, με ποικιλία από συνδυασμούς, από νοικοκυρές και μάγειρες, που θα τους ζήλευαν και οι πιο σπουδαίοι καλλιτέχνες.

Μέσα από ερευνητικές μελέτες, φαίνεται πως η κρητική παραδοσιακή διατροφή προστατεύει και μειώνει τον καρδιαγγειακό κίνδυνο σε μεγάλο ποσοστό, αφού συντελεί σημαντικά στην αντιμετώπιση της χρόνιας φλεγμονής, στη μείωση του δείκτη μάζας σώματος και στη ρύθμιση του μεταβολισμού γλυκόζης-αντίστασης ινσουλίνης. 

Η ελιά του νησιού παράγει μεγάλη ποσότητα αγνού, παρθένου ελαιολάδου. Θαυμαστές οι κανότητές του

- Υψηλή περιεκτικότητα μονοακόρεστων λιπαρών, τα οποία προστατεύουν από καρδιαγγειακά νοσήματα, από σακχαρώδη διαβήτη κ.ά.

- Ικανότητα ανακούφισης από άλγος αρθρίτιδας.

- Καταπολέμηση της κατάθλιψης και του χρόνου εμφάνισης Αλτσχάιμερ.

Ο κορωνοϊός υποκλίνεται στην ελληνική παραδοσιακή μεσογειακή

Μετά από έρευνες που έγιναν, η έλλειψη θρεπτικών ουσιών μειώνει την ανοσολογική αντίδραση, ενώ μια ισορροπημένη διατροφή με τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά βοηθάει σημαντικά στην καλή λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος.

Η κρητική διατροφή φαίνεται πως για μια ακόμη φορά, οπλισμένη και αγέρωχη, ενισχύοντας με όλα τα οφέλη της το ανοσοποιητικό σύστημα, στέκεται ασπίδα προστασίας κατά του κορωνοϊού.

Πηγή: neakriti.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα