Πενήντα «εγκλωβισμένοι» Ε/κ στη Νότια Αφρική ζητούν επαναπατρισμό

«Είμαστε μια ομάδα Κυπρίων που έχουν εγκλωβιστεί στη Νότια Αφρική και η Κυπριακή Κυβέρνηση μας αγνοτεί σχετικά με τον επείγοντα επαναπατρισμό», δηλώσε η Ε/κ  Κάτι Νικολάου στο news-Cyprus.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, περίπου πενήντα Κύπριοι βρίσκονται σήμερα στη Νότια Αφρική, μερικοί με ηλικιωμένους γονείς και μερικοί με μικρά παιδιά. Η Ύπατη Αρμοστεία, όπως σημειώνεται,  απέτυχε να ζητήσει βοήθεια για επαναπατρισμό από την κυπριακή κυβέρνηση πριν από δύο μήνες και ανταποκρίθηκε πρόσφατα μετά τα έντονα διαβήματα  από όσους ήταν εγκλωβισμένοι εκεί.

«Εξαντλούνται

χρήματα, δεν έχουν χειμωνιάτικα ρούχα και αν δεν επιστρέψουν σύντομα στην Κύπρο, πολλοί από αυτούς θα διατρέχουν τον κίνδυνο να χάσουν τη δουλειά τους και να βιώσουν  συνθήκες κακής υγείας», δήλωσε η Νικολάου σε συνέντευξη Τύπου.

Η απελπισμένη ομάδα  έχει επίσης εγγραφεί στο connect2cy, το οποίο ενημερώνει άμεσα την κυπριακή κυβέρνηση ότι εγκλωβισμένοι και ότι πρέπει να επαναπατριστούν.

Περαιτέρω ανησυχίες έχουν εκφραστεί από την Illané Papamichael για τη μητέρα της: «Εξαντλούνται τα χρήματά της και έχει μια σοβαρή προϋπάρχουσα ιατρική κατάσταση που της προκαλεί πολύ πόνο. Δεν μπορεί να λάβει ιατρική βοήθεια καθώς δεν έχει βοήθεια στη Νότια Αφρική και είναι πολύ ακριβό να πληρώσει από τους δικούς της περιορισμένους πόρους. Πρέπει να επιστρέψει στην Κύπρο το συντομότερο δυνατόν για να λάβει θεραπεία από το γιατρό της. Έχω μια ιατρική σημείωση από αυτόν για να το επιβεβαιώσω. », είπε

Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες του Sigmalive, ο μέχρι τώρα επαναπατρισμός των Κυπρίων δεν έχει καταστεί δυνατός εξαιτίας του υψηλού κόστους των τιμών των εισητηρίων. Ωστόσο, η  Υπατη Αρμοστία αναζητεί λύσεις και σύντομα αναμένεται διευθέτηση του πρόβλήματος που έχει προκύψει.  

Keywords
Τυχαία Θέματα