Περού: Η Κέικο Φουχιμόρι έχει ήπια συμπτώματα της COVID-19

Η ατυχήσασα υποψήφια της λαϊκιστικής δεξιάς για την προεδρία του Περού, η Κέικο Φουχιμόρι, ανακοίνωσε πως έλαβε τη διάγνωση ότι μολύνθηκε από τον νέο κορωνοϊό, καθώς η χώρα των Άνδεων πλήττεται από τρίτο κύμα της πανδημίας.

«Σας ενημερώνω ότι διαγνώστηκα θετική (...). Τα συμπτώματα είναι πολύ ήπια και θα παραμείνω σε απομόνωση» όπως προβλέπουν τα υγειονομικά πρωτόκολλα, ανέφερε μέσω Twitter η κυρία Φουχιμόρι, προσθέτοντας πως θα συμμετάσχει ψηφιακά στο μνημόσυνο της μητέρας της, που πέθανε

την 8η Δεκεμβρίου στη Λίμα έπειτα από μάχη με τον καρκίνο.

Η Κέικο Φουχιμόρι, 46 ετών, το μεγαλύτερο παιδί του εγκάθειρκτου το τρέχον διάστημα πρώην προέδρου Αλμπέρτο Φουχιμόρι (1990-2000), ηττήθηκε με διαφορά 40.000 ψήφων στις προεδρικές εκλογές του Ιουλίου από τον υποψήφιο της ριζοσπαστικής αριστεράς Πέδρο Καστίγιο.

Το Περού – η χώρα που καταγράφει τον υψηλότερο δείκτη θνητότητας της COVID-19 κατά κεφαλήν στον κόσμο, με 6.122 νεκρούς ανά εκατομμύριο κατοίκων, σύμφωνα με υπολογισμούς του Γαλλικού Πρακτορείου με βάση τα επίσημα στοιχεία – ανακοίνωσε το Σάββατο ρεκόρ 16.135 κρουσμάτων του SARS-CoV-2 σε 24 ώρες.

Ως τώρα ο απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας στο κράτος της Λατινικής Αμερικής ξεπερνά τους 203.000 νεκρούς εξαιτίας επιπλοκών της COVID-19 επί συνόλου 2 και πλέον εκατομμυρίων κρουσμάτων του SARS-CoV-2 από την εκδήλωση της πανδημίας στην επικράτειά του, τον Μάρτιο του 2020.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα