«Πιάστηκαν στα δίχτυα» λαθροθήρες στους Τρούλλους- Διασώθηκε Αρκόθουπος (pics)

Στην καταγγελία δύο λαθροθηρών προχώρησαν οι Αρχές μετά τον εντοπισμό παράνομων διχτύων και ξοβεργών σε απομονωμένη περιοχή στους λόφους κοντά στο χωριό Τρούλλο.

Σύμφωνα με ανάρτηση της ΜΚΟ, Committee Against Bird Slaughter (CABS), «τις τελευταίες ημέρες, ομάδες στην Κύπρο έχουν καταγγείλει δύο παγιδευτές που βρίσκονται στα ραντάρ μας από το 2021. Παγιδεύουν σε μια απομονωμένη περιοχή στους λόφους κοντά στο χωριό Τρούλλοι ,το φθινόπωρο  Μαυροσκουφακια «Αμπελοπουλλια»

( Sylvia atricapilla) και κατά τη διάρκεια του χειμώνα Tσίχλες (Turdus philomelos).

Είχαν στήσει δύο μεγάλα δίχτυα, 20 ξόβεργα και μια ηλεκτρονική συσκευή μίμησης πουλιών. Περίπου 50 πουλιά σώθηκαν και απελευθερώθηκαν αβλαβή, συμπεριλαμβανομένου ενός Κοτσινονουρη (Phoenicurus phoenicurus) και ενός Κεφαλα (Lanius collurio).  Τα πουλιά που πιάνονται στις παγίδες και οι συσκευές μίμησης συχνά  προσελκύουν επίσης αρπακτικά πουλιά – έτσι συχνά  πιάνονται σε παγίδες και κουκουβάγιες που σκοτώνονται από λαθροθήρες ( τα βρίσκουμε πεταμένα κοντά).

Σε αυτό το σημείο παγίδευσης βρήκαμε πράγματι έναν Αρκοθουπο κολλημένο σε ένα ξοβεργο και ευτυχώς  φτάσαμε στην ώρα να τον σώσουμε! Οι λαθροθήρες θα πρέπει να λάβουν ένα βαρύ  πρόστιμο πολλών χιλιάδων ευρώ για τα δίχτυα, τις συσκευές, τα πουλιά και για την παγίδευση σε «απαγορευμένη περιοχή».

Σημειώνεται, σύμφωνα με το BirdLife Cyprus, «από τα πέντε είδη κουκουβάγιας που υπάρχουν στην Κύπρο, ο Αρκόθουπος είναι πιθανώς ο πιο δυσεύρετος. Φωλιάζει σε κωνοφόρα δέντρα, συχνά σε εγκαταλελειμμένες φωλιές Κοράζινων και Κατσικορώνων. Είναι πολύ μυστικοπαθής και, επειδή του αρέσει να κουρνιάζει σε πυκνό φύλλωμα, δύσκολα εντοπίζεται. Είναι ελαφρώς μεγαλύτερος από το Αθρωποπούλλι. Βρίσκεται στην Κύπρο ολόχρονα.

Δείτε φωτογραφίες:

Αυτούσια η ανάρτηση:

Διαβάστε επίσης: ΒΙΝΤΕΟ: Το εντυπωσιακό γεωλογικό φαινόμενο στον κατεχόμενο Δαυλό

Keywords
Τυχαία Θέματα