Πλήρωναν αδρά στρατιωτικό γιατρό και κομματικό στέλεχος για απαλλαγές στην Ε.Φ

Για σκάνδαλο με πληρωμένες απαλλαγές και αναστολές εθνοφρουρών – ποδοσφαιριστών κάνουν λόγο σημερινά δημοσιεύματα. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την εφημερίδα «Πολίτης»,σήμερα αναμένεται να καθίσει στο εδώλιο του κατηγορούμενου ένας 70χρονος στρατιωτικός γιατρός και ένας 58χρονος που ήταν πρώην κομματικό στέλεχος.

Οι δύο τους αντιμετωπίζουν αδικήματα για απόσπαση χρημάτων με ψευδείς παραστάσεις, συνωμοσίας για διάπραξη κακουργήματος, πλαστογραφίας, κυκλοφορίας πλαστού εγγράφου, διαφθοράς και νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

Σημειώνεται ότι ο συνταξιούχος στρατιωτικός

γιατρός ιδιωτεύει και είναι συνδεδεμένος με το ΓεΣΥ, ενώ κατά τη διάρκεια της υπηρεσίας στο στην Εθνική Φρουρά, είχε άμεση εμπλοκή με τις αποφάσεις που λαμβάνονταν για την παραχώρηση αναστολών ή απαλλαγών σε εθνοφρουρούς λόγω ψυχιατρικών νοσημάτων.

Το ιστορικό της υπόθεσης

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε τον Ιούνιο του 2022 μετά από καταγγελία γονέων στην Αστυνομία. Συγκεκριμένα, πλήρωσαν στον 58χρονο 14.000 ευρώ για να εξασφαλίσει στα παιδιά τους απαλλαγή από τον στρατό. Ο ένας νεαρός που περίμενε την απαλλαγή από τον 58χρονο δεν κατατάγηκε στον στρατό με αποτέλεσμα να βρεθεί ενώπιον του Στρατοδικείου. Τότε ο 58χρονος ζήτησε από την οικογένεια επιπλέον χρήματα έτσι ώστε να απαλλάξει το παιδί τους από την κατηγορία της ανυποταξίας.

Στη συνέχεια η οικογένεια κατήγγειλε την υπόθεση στην Αστυνομία και στο Υπουργείο Άμυνας. Όπως ανέφεραν στην Αστυνομία, δεν ήθελαν να επηρεαστεί η καριέρα των παιδιών τους στο ποδόσφαιρο και για αυτό συναίνεσαν στην κομπίνα του 58χρονου. Αξίζει να σημειωθεί ότι και άλλοι γονείς κατήγγειλαν στην Αστυνομία παρόμοια περιστατικά προσκομίζοντας στοιχεία και ηχητικό υλικό.

Όπως γράφει ο «Πολίτης», ο 58χρονος χρέωνε 4.000-5.000 ευρώ την κάθε απαλλαγή. Όταν λάμβανε τα χρήματα, συναντούσε τον 70χρονο πρώην στρατιωτικό γιατρό, ο οποίος φέρεται να ετοίμαζε ιατρικές γνωματεύσεις παρουσιάζοντας τους εθνοφρουρούς – αθλητές ως άτομα που αντιμετώπιζαν διάφορα ψυχολογικά και ψυχιατρικά νοσήματα.

Επισημαίνεται ότι σε έρευνα που διεξήχθη στο ιατρείο του 70χρονου, εντοπίστηκαν δεκάδες γνωματεύσεις από το 2014 και μετά που αφορούσαν απαλλαγές και αναστολές εθνοφρουρών.

Μετά από καταθέσεις που έλαβε η Αστυνομία, εθνοφρουροί - ποδοσφαιριστές παραδέχθηκαν ότι ήταν πελάτες των δύο κατηγορούμενων, ενώ αρνήθηκαν ότι αντιμετωπίζουν ψυχολογικά προβλήματα.

Δεν θα κατηγορηθούν οι γονείς

Αν και οι γονείς παραδέχθηκαν ότι πλήρωσαν για να εξασφαλίσουν στα παιδιά τους απαλλαγές και αναστολές από τον στρατό, δεν θα κατηγορηθούν, καθώς θα χρησιμοποιηθούν ως μάρτυρες κατηγορίας.     

Keywords
Τυχαία Θέματα