Πως θα λειτουργήσουν τα καταστήματα τη Δευτέρα του Κατακλυσμού

Κλειστά θα παραμείνουν τα γενικά καταστήματα τη Δευτέρα του Αγ. Πνέυματος ή αλλιώς Δευτέρα του «Κατακλυσμού» (13/6).

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την περί της Ρύθμισης της Λειτουργίας Καταστημάτων και των Όρων Απασχόλησης των Υπαλλήλων τους Νομοθεσία, όλα τα γενικά καταστήματα τη Δευτέρα, θα πρέπει να παραμείνουν κλειστά.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Εργασίας, όσα ειδικά καταστήματα λειτουργήσουν, θα πρέπει να αποζημιώσουν τους υπαλλήλους που θα απασχοληθούν την ημέρα αυτή με αναλογία 1:2. 

Σημειώνεται ότι ενόψει του τριημέρου του Κατακλυσμού

(Σάββατο 11/06/2022–Δευτέρα 13/06/2022), η Αστυνομία θα λάβει και φέτος ιδιαίτερα αυξημένα μέτρα, με προτεραιότητα την προστασία και την ασφάλεια των πολιτών.

Στο πλαίσιο αυτό, η Αστυνομία εντατικοποιεί τη δράση της με στόχο την ασφάλεια των διακινήσεων στο οδικό δίκτυο και την προστασία των πολιτών και της περιουσίας του.

Διαβάστε επίσης: Αυξημένα μέτρα και συστάσεις Αστυνομίας για το τριήμερο του Κατακλυσμού

Εξάλλου, σύμφωνα με την πρόγνωση του καιρού, το χαμηλό βαρομετρικό, θα αρχίσει να επηρεάζει την Κύπρο από την Κυριακή. Τα περισσότερα φαινόμενα, ωστόσο, θα παρατηρηθούν τη Δευτέρα ανήμερα του Κατακλυσμού.

Συγκεκριμένα, την Κυριακή ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως αίθριος αλλά σταδιακά θα παρατηρούνται αυξημένες νεφώσεις που τις απογευματινές ώρες πιθανό να δώσουν μεμονωμένες βροχές ή και καταιγίδα κυρίως στα ορεινά.

Τη Δευτέρα και την Τρίτη ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος με βροχές τοπικά και μεμονωμένες καταιγίδες.

Τα περισσότερα φαινόμενα θα παρατηρηθούν σε εσωτερικό και ορεινά.

Διαβάστε επίσης: Τι καιρό θα κάνει το Σαββατοκύριακο και τη Δευτέρα του Κατακλυσμού

Keywords
Τυχαία Θέματα