Πραγματοποιήθηκε στην επαρχία Αμμοχώστου η 49η Πορεία Χριστοδούλας

Υπό την αιγίδα του Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Γιάννη Παναγιώτου, πραγματοποιήθηκε χθες, Κυριακή η 49η Πορεία Χριστοδούλας στην ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου.

Σε ανακοίνωση του Δήμου Σωτήρας αναφέρεται ότι «η Πορεία πραγματοποιήθηκε με κάθε σεβασμό και τιμή στο πρόσωπο της Χριστοδούλας, της γυναίκας σύμβολο του αγώνα ενάντια στην επάρατη νόσο. Ο θεσμός της Πορείας αποδίδει κάθε χρόνο, τον απαιτούμενο σεβασμό, τον ενδιαφέρον και την αγάπη σε όλους όσους πάσχουν από καρκίνο και στο πρόσωπο της Χριστοδούλας

βλέπει, το σύμβολο αγώνα για πρόληψη, διάγνωση και αντιμετώπιση του καρκίνου».

Πλήθος κόσμου έδωσε το παρών του στο Δημαρχείο Δερύνειας ενώ από την Σωτήρα οι συμμετέχοντες μεταφέρθηκαν στη Δερύνεια με λεωφορείο που παραχώρησε ο Δήμος Σωτήρας.

Η εκδήλωση τελούσε υπό την αιγίδα του Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Γιάννη Παναγιώτου ο οποίος απηύθυνε χαιρετισμό. Χαιρετισμό απηύθυναν μεταξύ άλλων, ο Δήμαρχος Δερύνειας Άντρος Καραγιάννης, ο Πρόεδρος του Αντικαρκινικού Συνδέσμου Αμμοχώστου Αδάμος Λοΐζου και ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητρόπολης Κωνσταντίας και Αμμοχώστου, Αρχιμανδρίτης Αυγουστίνος Καράς.

Της Πορείας «που ξεκίνησε στις 11 το πρωί, ηγήθηκε ο Υπουργός Εργασίας ενώ η μπάντα του 112ου Συστήματος Ναυτοπροσκόπων Δερύνειας συνόδευσε τους συμμετέχοντες μέχρι την έξοδο της Δερύνειας. Στην είσοδο της Σωτήρας, η μπάντα των Κατηχητικών Συνάξεων Σωτήρας «Σημαιοφόροι Χριστού» υποδέχθηκαν και συνόδευσαν την πορεία μέχρι το Μνημείο Χριστοδούλας όπου πραγματοποιήθηκε τρισάγιο, εις μνήμη της Χριστοδούλας και όλων των καρκινοπαθών συνανθρώπων μας».

Χαιρετισμό απηύθυνε ο Δήμαρχος Σωτήρας Γεώργιος Τάκκας, ο οποίος καλωσόρισε τους συμμετέχοντες μεταξύ των οποίων βουλευτές, τους Δημάρχους Παραλιμνίου, Αγίας Νάπας και Δερύνειας, τον Επαρχο Αμμοχώστου, Κοινοτάρχες και εκπροσώπους της ΑΔΕ Αμμοχώστου, της Εθνικής Φρουράς και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Ο Πρόεδρος του Αντικαρκινικού Συνδέσμου Αμμοχώστου Αδάμος Λοΐζου «ευχαρίστησε τους συμμετέχοντες και όλους τους εθελοντές, για την πραγματοποίηση της 49ης Πορείας Χριστοδούλας, ενώ η πρώην καρκινοπαθής Φλώρα Μάρκου από τη Σωτήρα έδωσε με τα δικά της λόγια θάρρος σε όσους βιώνουν δοκιμασία με τον καρκίνο».

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με κατάθεση λουλουδιών ενώ «ιδιαίτερη συγκίνηση προκάλεσε η κατάθεση από τον Αντώνη Κωνσταντίνου, εγγονό της αείμνηστης  Χριστοδούλας».

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Keywords
Τυχαία Θέματα
Πραγματοποιήθηκε, Αμμοχώστου, 49η Πορεία Χριστοδούλας,pragmatopoiithike, ammochostou, 49i poreia christodoulas