Πρεσβεία Παλαιστίνης: Κορυφαίος επιστήμονας σκοτώθηκε σε επίθεση στη Γάζα

Ο κορυφαίος, παγκοσμίως, Παλαιστίνιος επιστήμονας, Dr. Sufian Tayeh, σκοτώθηκε μαζί με όλη την οικογένειά του από επίθεση του ισραηλινού στρατού στη Λωρίδα της Γάζας, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Πρεσβεία της Παλαιστίνης στην Κύπρο. Σημειώνεται ότι ο Dr. Tayeh, που ήταν Πρόεδρος του Πανεπιστημίου της Γάζας, κατατάχθηκε το 2021 στο 2% των καλύτερων ερευνητών στον κόσμο, σύμφωνα

με το Quds News Network.

Η Πρεσβεία της Παλαιστίνης αναφέρει ότι η έρευνα του Dr. Tayeh έχει αναγνωριστεί διεθνώς, μεταξύ άλλων από τον Εκπαιδευτικό, Επιστημονικό και Πολιτιστικό Οργανισμό των Ηνωμένων Εθνών (UNESCO). «Η δολοφονία του έχει προκαλέσει σοκ στην ακαδημαϊκή κοινότητα σε όλον τον κόσμο, καθώς ήταν κορυφαίος ερευνητής στη φυσική και στα εφαρμοσμένα μαθηματικά, όπως ανέφερε το πρακτορείο ειδήσεων Reuters», προσθέτει η ανακοίνωση.

Αναφέρει ακολούθως ότι «ο Παλαιστίνιος επιστήμονας δεν είναι ο πρώτος εκπαιδευτικός ή ακαδημαϊκός που χάνει την ζωή του στις αποτρόπαιες ισραηλινές επιθέσεις», προσθέτοντας ότι το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, καταγράφει περισσότερους από 183 νεκρούς Παλαιστίνιους εκπαιδευτικούς μετά τις 7 Οκτωβρίου 2023.

«Καλούμε όλους τους ακαδημαϊκούς και εκπαιδευτικούς που σέβονται το λειτούργημά τους να καταδικάσουν τις συνεχείς δολοφονίες από τους βομβαρδισμούς του ισραηλινού στρατού κατοχής», σημειώνει η Πρεσβεία της Παλαιστίνης.

Πηγή: ΚΥΠΕ 
 

Keywords
Τυχαία Θέματα