Προδρόμου: Η ηγεσία του ΔΗΣΥ θα κριθεί από αυτές τις περίεργες εκλογές

Η κρίση στον ΔΗΣΥ προέκυψε από το περίφημο Πολιτικό Γραφείο του κόμματος ανάμεσα στους δύο γύρους των Προεδρικών Εκλογών 2023, είπε μιλώντας στο Ράδιο Πρώτο ο Πρόδρομος Προδρόμου, σημειώνοντας ότι η πρόταση να υποστηριχθεί ο υποψήφιος που στήριζε το ΑΚΕΛ ήταν μεγάλο λάθος και τρόπον τινά «το τέλος της πολιτικής».

Με αφορμή τα τεκταινόμενα στο κόμμα και σχολιάζοντας την παραίτηση του Μάριου Πελεκάνου από τη θέση του Αντιπροέδρου του ΔΗΣΥ, ο κ. Προδρόμου είπε

ότι η διαδικασία επιλογής υποψηφίων είναι ένα πρόβλημα.

Η διπλή οργάνωση στα πολιτικά κόμματα, είπε, είναι κληρονομιά από τα κομμουνιστικά κόμματα.

Όπως είπε, στην Κύπρο τα κόμματα έχουν δημιουργήσει αναπληρωτές, αντιπροέδρους κ.λπ. και δημιουργούνται ερωτήματα όταν έχουμε εκλογές. Είναι πρόβλημα, είπε, μετά από τις εκλογές για αναπληρωτή και αντιπροέδρους στον ΔΗΣΥ, να χρειάζεται ένας τέτοιος αξιωματούχος (σ.σ. ο Μάριος Πελεκάνος που εξελέγη Αντιπρόεδρος), αν θέλει να συμμετάσχει σε άλλη διαδικασία, να πρέπει να περάσει ξανά από εκλογές.

Σε σχέση με τις τοπικές εκλογές, είπε ότι αυτή η διαδικασία ήταν πάντοτε ένα ζήτημα, αφού έφερνε στην επιφάνεια μία σειρά αντιφάσεων.

Σε ό,τι αφορά στη σημερινή ηγεσία, σημείωσε ότι «ζούμε σε μια νέα εποχή, έχει χαλαρώσει η πολιτική ιδεολογία, οι δεσμοί είναι διαφορετικοί», ενώ είπε ότι θα κληθεί να κριθεί από αυτές τις περίεργες εκλογές.

Ελπίζω, είπε καταληκτικά, η σημερινή ηγεσία του Συναγερμού να βρει τα πόδια της.

Keywords
Τυχαία Θέματα