Προκήρυξη Σχεδίου Στήριξης για τήρηση γενεαλογικών μητρώων ζώων

Την προκήρυξη του Σχεδίου Οικονομικής Στήριξης σε συνδέσμους, ενώσεις εκτροφέων/οργανώσεις αναπαραγωγής (κοινωνίες εκτροφής) που αφορά στη δημιουργία και την τήρηση γενεαλογικών μητρώων – βιβλίων ζώων (αιγών, προβάτων, αγελάδων, χοίρων, κυπριακών αλόγων και κυπριακών γαϊδουριών), ανακοίνωσε το Τμήμα Γεωργίας, του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος.

Η περίοδος υποβολής αιτήσεων για το Σχέδιο, για το έτος 2023, είναι  από την 1η Δεκεμβρίου 2023 μέχρι και την 8η Δεκεμβρίου 2023. Όπως αναφέρεται, το Σχέδιο είναι διετές και έχει συνολικό ύψος ενίσχυσης μέχρι τις €180.000.

Στόχος του, είναι να ενθαρρυνθεί η δημιουργία και η λειτουργία κοινωνιών εκτροφής σύμφωνα με τις πρόνοιες του Κανονισμού της ΕΕ 2016/1012. Οι κοινωνίες εκτροφής αποτελούνται από εκτροφείς καθαρόαιμων ζώων αναπαραγωγής.

Μέσω των προγραμμάτων αναπαραγωγής τους έχουν στόχο τη βελτίωση μιας φυλής, τη διατήρηση μιας φυλής, τη δημιουργία νέας φυλής, την ανασύσταση μιας φυλής.

Όπως αναφέρεται, τα σωματεία που επιθυμούν να υποβάλουν αίτηση για συμμετοχή στο συγκεκριμένο Σχέδιο καλούνται όπως απευθύνονται στον Κλάδο Ζωικής Παραγωγής και Διατροφής Ζώων του Τμήματος Γεωργίας.

Σχετικά με τους όρους και τις προϋποθέσεις για συμμετοχή στο εν λόγω Σχέδιο, πληροφορίες για τους δικαιούχους, τα απαιτούμενα δικαιολογητικά και λοιπές διευκρινίσεις, καθώς και για το έντυπο αίτησης, οι ενδιαφερόμενοι προτρέπονται όπως επικοινωνούν με τον Κλάδο Ζωικής Παραγωγής και Διατροφής Ζώων στα κεντρικά Γραφεία του Τμήματος Γεωργίας στη Λευκωσία στα τηλέφωνα 22408555/ 566/ 556.

Πληροφορίες διατίθενται επίσης στην ιστοσελίδα του Τμήματος Γεωργίας στη θεματική ενότητα Σχέδια και Αιτήσεις.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα