Πρόταση νόμου για υιοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια-Το σκεπτικό κι οι αντιδράσεις

Πρόταση νόμου που θα δίνει το δικαίωμα σε ομόφυλα ζευγάρια να υιοθετήσουν παιδιά.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε η Βουλεύτρια του Κινήματος Οικολόγων, Αλεξάνδρα Ατταλίδου, «Η πρόταση νόμου που αφορά την υιοθεσία παιδιού σε ομόφυλα ζευγάρια προκαλεί αντιδράσεις από τους γνωστούς κύκλους που πάντα αντιδρούν. Αν το κράτος επιθυμεί να εξαιρέσει τα ομόφυλα ζευγάρι από την υιοθεσία θα πρέπει να το κάνει στο νομό για την υιοθεσία και όχι στο νόμο για το σύμφωνο

συμβίωσης καθώς το συγκεκριμένο μπορεί να το κάνει ο οποιοσδήποτε».

Η βουλευτρια των Οικολόγων ανέφερε ότι «εμείς ζητούμε όσοι έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης να μην αποκλείονται από την υιοθεσία. Αν το κράτος όμως δεν θέλει τα ομόφυλα ζευγάρια να υιοθετούν , τότε θα έρθει με πρόταση νόμου με τροποποίηση του περί υιοθεσίας νόμου, έτσι ώστε να τα βάλουμε όλα στην σωστή διάσταση».

Στη συνέχεια, πρόσθεσε ότι «κάναμε μια έρευνα για το τι ισχύει στις υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης. Σε 10 από αυτές τις χώρες επιτρέπουν την υιοθεσία σε ομόφυλα ζευγάρια, ενώ ο Έλληνας πρωθυπουργός είπε ότι η Ελλάδα προτίθεται να ρυθμίσει το θέμα τα επόμενα χρόνια».

Ακολούθως, είπε ότι «πρέπει να μπουν στο επίκεντρο οι διαδικασίες της υιοθεσίας για να διαφυλάσσουν ότι τα άτομα που υιοθετούν τα παιδιά θα είναι προς όφελος των παιδιών, θα τα αγαπούν, θα είναι προστατευμένα και θα έχουν μια σωστή οικογένεια.

Έχουμε άπειρα παραδείγματα κακοποιήσεων από βιολογικούς γονείς ή ετερόφυλα ζευγάρια,  εις βάρος εκατοντάδων παιδιών κάθε χρόνο. Αυτό που έχει σημασία σαν πολιτεία είναι να περιφρουρήσουμε την ασφάλεια την ευημερία και την ψυχολογική στήριξη των παιδιών και όχι να αποφασίζουμε εμείς λόγω της κοινής γνώμης ποιος είναι καλός και ποιος είναι κακός».

Από την πλευρά του ο Ζαχαρίας Κουλίας δήλωσε πως «νομίζω στην Κύπρο δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση να περάσει νομοθεσία να υιοθετούνται από ομόφυλα ζευγάρια παιδάκια σαν να είναι φυσικοί γονείς. Αυτό δεν νομίζω ότι είναι έτοιμη η πλειοψηφία του κοινοβούλια μας να δεχτεί τέτοια διαδικασία»

«Όσον αφορά τα σύμφωνα συμβίωσης από ετερόφυλα ζευγάρια, νομίζω ότι αν είναι αυτό που αποσκοπεί η πρόταση νόμου, δεν νομίζω να υπάρχει δυσκολία να περάσει από το κοινοβούλιο γιατί μιλούμε για μια φυσιολογική κατάσταση. Όπου υπάρχουν φυσιολογικά ζητήματα είμαστε υπέρ», συνέχισε.

Τέλος, δήλωσε ότι «η πρόταση νόμου αποτελείται από δύο σκέλη, το ένα είναι εύκολο να περάσει το άλλο αποκλείεται να περάσει, δεν είναι πακέτο. Τουλάχιστον όσον αφορά εμάς ως Δημοκρατικό Κόμμα, δεν νομίζω κάποιος συνάδελφος να υιοθετεί τέτοιες πρακτικές, είναι πέραν από την λογική του λαού μας και των πιστεύω του τόπου μας».

Δείτε το απόσπασμα: 

Διαβάστε επίσης: Υιοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια: Τι ισυχεί σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες

Keywords
Τυχαία Θέματα