Προτεραιότητα τα παιδιά και οι σύζυγοι για «υπηκοότητα», δηλώνει ο Ογούζ

Άλλο πράγμα είναι ο «νόμος» και άλλο το «έθιμο» στο θέμα της παραχώρησης «υπηκοότητας» δήλωσε ο «υπουργός εσωτερικών», Ντουρσούν Ογούζ  σε συνέντευξή του στην τ/κ εφημερίδα Κίπρις λέγοντας ότι προτεραιότητα στην παραχώρηση «υπηκοοτήτων» έχουν οι σύζυγοι και τα παιδιά.

Σύμφωνα με το ΓΤΠ, στις δηλώσεις του πρόσθεσέ ότι ο «νόμος» λέει πως όποιος έχει συμπληρώσει τα 5 χρόνια μπορεί να υποβάλει αίτηση για «υπηκοότητα», και ότι οι «κυβερνήσεις» στα χρόνια που πέρασαν ενεργούσαν κατά το δοκούν.

Είπε ότι κάποιοι εφάρμοζαν την πρακτική των 12 χρόνων [για παροχή «υπηκοότητας»]

και κάποιοι άλλοι των 10 χρόνων, ενώ τώρα το «έθιμο» είναι 11 χρόνια με κάποιους όρους.

Σημειώνοντας ότι υπάρχουν άτομα που διαμένουν στα κατεχόμενα για 25-30 χρόνια, αλλά έχουν ελλείψεις στο θέμα των σφραγίδων [για «άδεια παραμονής»], ο κ. Ογούζ πρόσθεσε ότι χρειάζεται απόφαση του «υπουργικού συμβουλίου». Υπάρχουν νέοι, παιδιά που είναι οι πιο αδικημένοι, σημείωσε. «Γεννήθηκαν εδώ, σπούδασαν εδώ. Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που δεν τους δόθηκε υπηκοότητα, που καθυστέρησε. Προτεραιότητά μας είναι να διευθετήσουμε τις καθυστερήσεις που πηγάζουν από τους συζύγους. Για παράδειγμα, πριν 3-4 χρόνια πήρε ο [ένας] σύζυγός και ο άλλος δεν πήρε. Όταν δώσουμε στον άλλο πρέπει αυτομάτως να δώσουμε και στα παιδιά, αν εκείνο το παιδί είναι κάτω των 18 να σώζεται».

Αναφερόμενος στην πρόσφατη σύνοδο του Οργανισμού Τουρκικών Κρατών (ΟΤΚ) στο Αζερμπαϊτζάν κατά την οποία εκπροσώπησε το ψευδοκράτος, ο κ. Ογούζ υπενθύμισε ότι είχε συμμετάσχει σε σύνοδο της Οργάνωσης Ισλαμικής Συνεργασίας (ΟΙΣ) το 2019 όταν ήταν «υπουργός γεωργίας», όμως η σύνοδος στο Αζερμπαϊτζάν ήταν πολύ διαφορετική. Συγκρίνοντας τις δύο συνόδους είπε ότι «αυτή την φορά υπάρχει μια κατάσταση αποδοχής στο ανώτατο επίπεδο σε μια πολύ διαφορετική διάσταση ως τουρκικά κράτη».

«Υπάρχει μια αποδοχή έναντι μας. Ειδικά στην φωτογραφία που μοιράστηκε μαζί μας στον παγκόσμιο Τύπο ο κ. Ιλχάμ Αλίγιεφ και η αναφορά του ότι ‘η σημαία της τδβκ θα είναι εκεί, έδωσα την απαραίτητη οδηγία’ είναι πολύ σημαντική. Ο Αλίγιεφ έδωσε ξεκάθαρα το μήνυμα ότι ‘είμαι δίπλα σας’. Η στάση του Ιλχάμ Αλίγιεφ προς εμάς και η αναφορά ότι ‘η σημαία της τδβκ πρέπει να κυματίσει και θα κυματίσει’, μας έκανε περήφανους. Νιώσαμε την παρουσία του να είναι κανείς κράτος», πρόσθεσε, αναφερόμενος στο ψευδοκράτος.

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Keywords
Τυχαία Θέματα