Πρωτοχρονιάτικο τραπέζι: Πρώτο στις προτιμήσεις των καταναλωτών το αρνί (vid)

Η Πρωτοχρονιά είναι προ των πυλών και ο κόσμος έχει κυριολεκτικά «ξεχυθεί» στους δρόμους και στις υπεραγορές, προκειμένου να προμηθευτεί τα τελευταία προϊόντα για το Πρωτοχρονιάτικο τραπέζι.

Όπως όλα δείχνουν, το αρνάκι είναι πρώτο και φέτος στις προτιμήσεις των καταναλωτών και κοστίζει γύρω στα 13 με 15 ευρώ το κιλό στα κρεοπωλεία.

Μιλώντας στην κάμερα του Σίγμα, ο

πρόεδρος κρεοπωλών Κώστας Λειβαδιώτης είπε ότι «και φέτος και πάντοτε τα Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά, έχει την τιμητική του το αρνάκι γάλακτος. Φτωχοί, πλούσιοι ό,τι και να είναι. Τα Ελληνικά είναι καλύτερες οι τιμές από πέρυσι, είναι ίσες και καλύτερες. Τα κυπριακά τα οποία πεισματικά δεν είχαν βάλει πέρυσι, διότι υπήρχε πληθώρα, αυτή την στιγμή, πήραν τα πάνω τους και πωλούνται το ίδιο. Υπάρχει αύξηση στο αρνάκι, υπάρχει αύξηση στην τιμή αλλά υπάρχουν και αυξήσεις στις πωλήσεις όχι μόνο στον τζίρο αλλά και στον όγκο. Χρόνια πολλά από εμάς».

Δείτε επίσης: Δόθηκε παράταση στο ωράριο των κέντρων αναψυχής- Για ποιες ημέρες ισχύει

Σύμφωνα με έρευνα του  Κυπριακού Συνδέσμου Καταναλωτών, παρατηρήθηκε αύξηση τιμών για το ρεβεγιόν της Πρωτοχρονιάς.

«Το Πρωτοχρονιάτικο τραπέζι φέτος ήταν περί τα 10% ψηλότερο από τα περσινά επίπεδα» ανέφερε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Καταναλωτών Μάριος Δρουσιώτης.

Για μια τετραμελή οικογένεια από πέρυσι μέχρι φέτος υπήρξε διαφορά 21 ευρώ στο πλούσιο τραπέζι συμπεριλαμβανομένων όλων των ειδών τα προϊόντα.
Σχεδόν 6 ευρώ ψηλότερα φέτος το οικονομικό τραπέζι, ενώ για τα χαμηλότερα στρώματα παρατηρήθηκε μείωση ύψους σχεδόν μισού ευρώ.

  Στην περίπτωση μιας εξαμελούς οικογένειας, στο πλούσιο τραπέζι, υπήρξε διαφορά 30 ευρώ, στο  οικονομικό η διαφορά έφτασε τα 6.5 ευρώ και για τα χαμηλότερα κοινωνικά στρώματα, το τραπέζι μειώθηκε κατά ένα ευρώ.

Λίγες ώρες απέμειναν για να καλωσορίσουμε το 2024 και ο κόσμος προετοιμάζεται πυρετωδώς, ελπίζοντας για μια χρονιά αισθητά καλύτερη!

Keywords
Τυχαία Θέματα