ΠτΔ: Θετική εξέλιξη η συνάντηση Γκουτέρες-Τατάρ - «Θέλουμε εμπλοκή του ΓΓ»

Θετική εξέλιξη θεωρεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, την επικείμενη συνάντηση του Τουρκοκύπριου ηγέτη, Ερσίν Τατάρ, με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, στις Βρυξέλλες.

Σε δηλώσεις του στο περιθώριο του διεθνούς συνεδρίου της Κεντρικής Τράπεζας για προώθηση του χρηματοοικονομικού αλφαβητισμού στην Κύπρο,

δήλωσε τα εξής: «Μόλις συναντήθηκα με τον Γενικό Γραμματέα στις Βρυξέλλες, μου είπε ότι μόλις δημοσιοποιήθηκε η συνάντησή μας, αμέσως ο Τουρκοκύπριος ηγέτης ζήτησε κι ο ίδιος να μεταβεί στις Βρυξέλλες και να έχει συνάντηση με τον ΓΓ και θεωρώ ότι είναι μέσα σε αυτό το πλαίσιο που θα γίνει η συνάντηση».

Την ίδια ώρα, χαιρέτισε το γεγονός, αναφέροντας ότι το θεωρεί σημαντικό. «Είναι θετική εξέλιξη ότι θα γίνει η συνάντηση. Θέλουμε τον Γενικό Γραμματέα να εμπλακεί ενεργά στην προσπάθεια για επανέναρξη των συνομιλιών και θεωρώ ότι αυτή η συνάντηση προσφέρεται», είπε.

Σε ερώτηση κατά πόσο ο κ. Τατάρ θα θέσει τις δικές του αξιώσεις στον κ. Γκουτέρες, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης σημείωσε: «Δεν μπορώ να μιλήσω εκ μέρους του κ. Τατάρ, βλέπουμε καθημερινά τις δηλώσεις, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι σταματούμε αυτή την προσπάθεια. Και σήμερα, σε μία συνάντηση που είχα με φοιτητές από την Ελλάδα, είπα ότι η πάροδος του χρόνου δημιουργεί νέα τετελεσμένα, περισσότερες δυσκολίες στην επίτευξη του στόχου και θα πράξουμε ότι είναι δυνατό να επαναρχίσουν οι συνομιλίες για επίλυση του Κυπριακού».

«Όλοι συμφωνούμε», συνέχισε, «ότι η πάροδος του χρόνου δημιουργεί νέα τετελεσμένα. Από εκεί και πέρα, συζήτησα κάποιες ιδέες με τον Γενικό Γραμματέα. Μοιράστηκε μαζί μου τις ιδέες που έχει για να προχωρήσει η διαδικασία. Ανταποκρίθηκα θετικά, μπορώ να το πω αυτό, και μακάρι να υπάρξει θετική ανταπόκριση και από τουρκικής πλευράς».

Διαβάστε επίσης: Τ/κ Τύπος: Στις 5 Απριλίου συναντά τον ΓΓ του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη ο Τατάρ

Φωτογραφία αρχείου

Keywords
Τυχαία Θέματα