Πυρκαγιά Γέρι: Μετρήσεις στην ποιότητα αέρα-Μέχρι 200 μέτρα η κρίσιμη περιοχή

Στην κρατική τηλεόραση φιλοξενήθηκε ο προϊστάμενος του Κλάδου ποιότητας αέρα, Χρύσανθος Σαββίδης, ο οποίος μίλησε για τις μετρήσεις που γίνονται στο Γέρι μετά την εκδήλωση φωτιάς σε εργοστάσιο.

Αρχικά ανέφερε ότι οι μετρήσεις άρχισαν στις 3:30 το πρωί. «Ήρθε η εταιρεία η οποία έχει το συμβόλαιο συντήρησης με το Τμήμα, έκανε όλες τις ενέργειες, μίλησε με τις τοπικές αρχές και δουλεύει ο σταθμός από το πρωί».

Διαβάστε ακόμη: Περιορίστηκε η φωτιά σε εργοστάσιο στο Γέρι-Ασφαλίσθηκε

η περίμετρος (pic&vid)

Συμπλήρωσε ότι μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν τα αποτελέσματα των μετρήσεων καθώς πρέπει να γίνει αξιολόγηση. «Από την εμπειρία μας από τέτοια περιστατικά, η κρίσιμη περιοχή είναι μια περίμετρος μέχρι τα 200 μέτρα από το σημείο της φωτιάς».

Εξήγησε ότι ο μαύρος καπνός είναι το πλούμιο το οποίο ταξιδεύει σε ανώτερα στρώματα της ατμόσφαιρας και είναι δύσκολο να ταξιδέψει σε επίπεδο εδάφους.

Ο κ. Σαββίδης διευκρίνισε ότι σωστά εκδόθηκαν οι προειδοποιήσεις για να μην κινδυνεύσει κάποιος κάτοικος. «Η οσμή ταξιδεύσει πολύ πιο εύκολα με τον αέρα».

Επεσήμανε ότι τέτοια εργοστάσια θα ήταν καλό να μην είναι κοντά στις κατοικημένες περιοχές. «Τα αστικά κέντρα των πόλεων παρουσιάζουν υψηλότερη ρύπανση».

Ακόμη, ανέφερε ότι εντός της μέρας θα ανακοινωθούν τα πρώτα αποτελέσματα από τις μετρήσεις. «Η μονάδα θα παραμείνει στο σημείο μέχρι την πλήρη κατάσβεση της φωτιάς». 

Διαβάστε ακόμη: Γέρι: Οδηγίες ΠΥ για προστασία από τους καπνούς - Ποιες περιοχές αφορά

Keywords
Τυχαία Θέματα