Ρίγη συγκίνησης στα αποκαλυπτήρια μνημείου ηρώων στον Γερόλακκο

Σε κλίμα βαθιά συγκίνησης πραγματοποιήθηκε στη νεκρή ζώνη στον Γερόλακκο η τελετή αποκαλυπτηρίων του μνημείου των ηρώων Σωτήρη Τριμιθιώτη και Γεώργιου Μιχαήλ, οι οποίοι έπεσαν μαχόμενοι κατά τη διάρκεια της βάρβαρης τουρκικής εισβολής του 1974. 

Ο κοινοτάρχης του Γερόλακκου, Ιάκωβος Παρπέρης, δήλωσε ότι «ο Σωτήρης αποφοίτησε από τη σχολή Νεοκλέους το 64, υπήρξε νέος, καλοσυνάτος, σεμνός. Ο Γεώργιος Μιχαήλ κατά την διάρκεια των 2 φάσεων της τουρκικής εισβολής υπηρέτησε σε διάφορες περιοχές των συγκρούσεων, έπεσε στις 15 Αυγούστου στη Φιλιά». 

Την Κυβέρνηση εκπροσώπησε

ο Υφυπουργός Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής, Νικόδημος Δαμιανού και την εκκλησία ο Επίσκοπος Μεσαορίας, Γρηγόριος.  Ο Δαμιανού ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «η απόδοση τιμής στους ήρωες που θυσίασαν τη ζωή τους στο βωμό της ελευθερίας, αποτελεί πράξη υπόμνησης του ιστορικού μας χρέους για συνέχιση του αγώνα για μια πατρίδα ελεύθερη και επανενωμένη». 

Πλήθος κόσμου, συγχωριανοί και συγγενείς των ηρώων έδωσαν το παρόν τους στην τελετή αποκαλυπτηρίων του μνημείου, ως ελάχιστο φόρο τιμής στα παλικάρια, που πέρασαν στον πάνθεο των αθανάτων, τιμώντας την καταγωγή του και την ένδοξη ελληνική ιστορία. 

Ο Βάσος Κάττος, ο καλλιτέχνης που φιλετέχνησε το μνημείο ανέδειξε τη σημασία της πατρώας γης.  

Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στο μνημείο των ηρώων του Γερόλακκου, το οποίο φιλοτεχνήθηκε από τον Βάσο Κάττο. Προηγήθηκε τρισάγιο εις μνήμη των δύο πεσόντων.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ρίγη, Γερόλακκο,rigi, gerolakko