Ρωσικές εκλογές: Τι ψήφισαν οι Ρώσοι στα κατεχόμενα και ελεύθερες περιοχές

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε η Ρωσική Εκλογική Επιτροπή, στις δύο κάλπες που είχαν στηθεί στις ελεύθερες περιοχές και κατεχόμενες περιοχές της Κύπρου ψηφίστηκαν συνολικά 53.216 ψήφοι.

Σύμφωνα με τα ανακοινωθέντα εκλογικά αποτελέσματα που επικαλείται η Kibris Postasi, ο Πούτιν βγήκε νικητής με ποσοστό ψήφου 77%  στα κατεχόμενα, το οποίο είναι περίπου 10% κάτω από τον εθνικό μέσο όρο, ενώ το ποσοστό ψήφου στις ελεύθερες περιοχές  ήταν 86 %.

Μεταξύ των αντιπάλων του Πούτιν, ο Νικολάι Χαριτόνοφ από το

Κομμουνιστικό Κόμμα έλαβε το 4% των ψήφων στα κατεχόμενα και το 5% στις ελεύθερες περιοχές. Ο Vladislav Davankov από το Νέο Λαϊκό Κόμμα έλαβε 3% των ψήφων κατεχόμενα ο και 2%  στις ελεύθερες περιοχές. Ο Λεονίντ Σλούτσκι από το Φιλελεύθερο Δημοκρατικό Κόμμα έλαβε το 6% των ψήφων στα κατεχόμενα και  5% στις ελεύθερες περιοχές.

Σε μια εξέλιξη που έφερε για πρώτη φορά στην ημερήσια διάταξη η Kıbrıs Postası, για πρώτη φορά, διεξήχθησαν εκλογές άλλης χώρας εκτός της Τουρκίας στο έδαφος του ψευδοκράτους. «Σε αυτή την εξέλιξη, που είναι ένα από τα σημαντικά βήματα που έκανε η Ρωσία στις σχέσεις της με την ΤΔΒΚ το τελευταίο διάστημα, ψηφίστηκε για συνολικά 3 ημέρες στις 5-6-7 Μαρτίου στο εκλογικό κέντρο που είχε στηθεί στη Βόρεια Λευκωσία. Οι ψηφοφορίες έγιναν στο γραφείο όπου η Ρωσία διεξάγει τις ανεπίσημες προξενικές της υποθέσεις», σημειώνεται.

«Εν τω μεταξύ, η έλλειψη οποιασδήποτε δήλωσης από τις αρχές της ΤΔΒΚ, της Ρωσίας ή της Κυπριακής Δημοκρατίας σχετικά με τη διαδικασία ψηφοφορίας δεν πέρασε απαρατήρητη», αναφέρει το δημοσίευμα.

Στη Ρωσία, όπου οι εκλογές διεξήχθησαν στις 15-16-17 Μαρτίου με ποσοστό ρεκόρ συμμετοχής 77,74%, ο Πούτιν αναδείχθηκε νικητής με 87,29% των ψήφων. Ο Νικολάι Χαριτόνοφ από το Κομμουνιστικό Κόμμα έλαβε το 4,30% των ψήφων, ο Βλάντισλαβ Νταβάνκοφ από το Νέο Λαϊκό Κόμμα έλαβε το 3,84% των ψήφων και ο Λεονίντ Σλούτσκι από το Φιλελεύθερο Δημοκρατικό Κόμμα έλαβε το 3,21% των ψήφων. Έτσι, ο Πούτιν εξελέγη πρόεδρος για πέμπτη φορά.

Keywords
Τυχαία Θέματα