Σχεδόν οι μισοί μαθητές λυκείου στο κατεχόμενο Τρίκωμο δεν μιλούν τουρκικά

Μειοψηφία σε ορισμένες τάξεις του λυκείου Μπεκίρ Πασιά στο κατεχόμενο Τρίκωμο είναι οι μαθητές που μιλούν τουρκικά, ενώ στο σύνολο, από τους 700 μαθητές αυτού του λυκείου, οι 300 δεν μιλούν την τουρκική γλώσσα, κατήγγειλε ο «βουλευτής» του ΡΤΚ, Μπιράι Χαμζάογουλαρι, λέγοντας πως οι καθηγητές έχουν πρόβλημα στη διεξαγωγή των μαθήματων.

Σύμφωνα με το ΓΤΠ, η διαδικτυακή εφημερίδα Ντεταϊ αναφέρει ότι ο κ. Χαμζάογουλαρι είπε πως σε ορισμένες τάξεις υπάρχουν 14 παιδιά που δεν μιλούν τουρκικά και μόνο 9 που μιλούν. «Μεταξύ αυτών των 14 υπάρχουν τουλάχιστον τρεις διαφορετικές

γλώσσες. Πώς μπορεί ένας δάσκαλος να διδάξει κάτω από αυτές τις συνθήκες;», διερωτήθηκε.

Πολλοί υπήκοοι τρίτων χωρών που έχουν εγκατασταθεί στην περιοχή του Τρικώμου προτιμούν να στέλνουν τα παιδιά τους στα τοπικά δημόσια σχολεία, αναφέρει η εφημερίδα προσθέτοντας ότι διαμερίσματα στην περιοχή πωλούνται πάνω από 200.000 στερλίνες, με όλο και περισσότερους Ρώσους, Ουκρανούς, Ιρανούς και Ισραηλινούς υπηκόους να επενδύουν σε ακίνητα.

Οι δάσκαλοι προειδοποιούν εδώ και καιρό ότι τα παιδιά στέλνονται στο σχολείο χωρίς να μιλούν τουρκικά και οι εκπαιδευτικοί πρέπει να αντιμετωπίσουν στις τάξεις τους μεγάλο αριθμό παιδιών που δεν μιλούν τη γλώσσα διδασκαλίας, καθώς τα σχολεία δεν διαθέτουν την υποδομή και το προσωπικό για να παρέχουν εξειδικευμένη εκπαίδευση για μη τουρκόφωνους.

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Keywords
Τυχαία Θέματα