Σε "αδικαιολόγητες αποκοπές" αναφέρεται η ΕΚΥΣΥ

Για «καθυστερήσεις στην εξέταση αιτήσεων και ενστάσεων και αδικαιολόγητες αποκοπές της μικρής επιταγής από το Υφυπουργείο Πρόνοιας» κάνει λόγο η Ένωση Κυπρίων Συνταξιούχων, σημειώνοντας ότι τα πιο πάνω «κρατούν όμηρους στη φτώχεια τους χαμηλοσυνταξιούχους».

Σε ανακοίνωσή της η ΕΚΥΣΥ αναφέρει ότι «ύστερα από τις πληρωμές των συντάξεων στα τέλη Ιανουαρίου, αρκετοί χαμηλοσυνταξιούχοι οι οποίοι δικαιούνταν και πληρώνονταν κάθε μήνα την μικρή επιταγή διαπίστωσαν ότι αυτή μειώθηκε σημαντικά, ενώ σε μερικές περιπτώσεις αποκόπηκε πλήρως».

Κατόπιν τούτου, «τόσο η ΓΓ της ΠΕΟ

όσο και ο ΓΓ της ΕΚΥΣΥ προέβησαν αμέσως σε διαβήματα προς την Υφυπουργό Πρόνοιας, της οποίας η ΕΚΥΣΥ απέστειλε και συγκεκριμένα παραδείγματα, ζητώντας εξηγήσεις, οι οποίες όμως δεν δόθηκαν μέχρι στιγμής, αφού όπως πληροφορήθηκαν, η Υφυπουργός απουσίαζε στο εξωτερικό».

Η ΕΚΥΣΥ καταγγέλλει «ως πολύ σοβαρό το πρόβλημα που παρουσιάστηκε, αφού χωρίς καμία ενημέρωση οι συνταξιούχοι έχασαν μέρος του εισοδήματός τους, το οποίο είναι αναγκαίο για τη διαβίωσή τους, από τη στιγμή που πρόκειται για χαμηλοσυνταξιούχους».

Υπενθυμίζει, τέλος, ότι «ζήτησε συνάντηση από την Υφυπουργό Πρόνοιας, η οποία αναβλήθηκε τρεις φορές και δεν έχει επανακαθοριστεί, για συζήτηση πολλών προβλημάτων που εκκρεμούν και αφορούν το Υφυπουργείο».

Keywords
Τυχαία Θέματα