Σιγκαπούρη: Νέες κατασχέσεις στην υπόθεση ξεπλύματος με εμπλοκή «Κυπρίων»

Η συνολική αξία των περιουσιακών στοιχείων που κατασχέθηκαν στη μεγαλύτερη υπόθεση ξεπλύματος βρώμικου χρήματος της Σιγκαπούρης αυξήθηκε στα 2,4 δισεκατομμύρια δολάρια Σιγκαπούρης (S$), (1,76 δισεκατομμύρια δολάρια Αμερικής), όπως ανακοίνωσε την Τετάρτη (20/9) η αστυνομία της χώρας και μεταδίδει το Reuters.

Τα περιουσιακά στοιχεία περιλαμβάνουν πλέον μετρητά που ξεπερνούν τα 76 εκατομμύρια S$, 68 ράβδους χρυσού, κρυπτονομίσματα άνω των 38 εκατομμυρίων δολαρίων S$, περισσότερα από 110 ακίνητα και 62 οχήματα αξίας άνω των 1,2 εκατομμυρίων

δολαρίων S$.

Η αστυνομία δεν έδωσε λεπτομέρειες για τις νέες κατασχέσεις και πώς βρέθηκαν.

Τον περασμένο μήνα, 400 αστυνομικοί πραγματοποίησαν ταυτόχρονες επιδρομές σε όλη τη Σιγκαπούρη και συνέλαβαν 10 αλλοδαπούς σε μια επιχείρηση κατά του ξεπλύματος χρήματος.

Διαβάστε επίσης: Σιγκαπούρη:Συλλήψεις για ξέπλυμα χρήματος-Ανάμεσα 2 με κυπριακά διαβατήρια

Όπως μεταδίδεται, οι 10 ύποπτοι φέρεται να «ξέπλυναν τα έσοδα από τις δραστηριότητες οργανωμένου εγκλήματος στο εξωτερικό, συμπεριλαμβανομένων απατών και διαδικτυακού τζόγου».

Κατά τη διάρκεια των επιδρομών, η αστυνομία κατέσχεσε περιουσιακά στοιχεία αξίας 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων, συμπεριλαμβανομένων τραπεζικών λογαριασμών, 23 εκατομμυρίων δολαρίων σε μετρητά, πολυτελείς κατοικίες, αυτοκίνητα, τσάντες, ρολόγια και δύο ράβδους χρυσού. Οι 10 ύποπτοι είχαν διαβατήρια από Κύπρο, Καμπότζη, Δομινικανή Δημοκρατία, Κίνα, Τουρκία και Βανουάτου.

Το ποσό αυξήθηκε σε 1,8 δισεκατομμύρια δολάρια S$  στις αρχές Σεπτεμβρίου, καθώς οι έρευνες οδήγησαν τις Αρχές σε περιουσιακά στοιχεία σε ελβετικές τράπεζες.

Τα μεγάλα ποσά που κατασχέθηκαν στην υπόθεση ήταν το κύριο θέμα συζήτησης στη Σιγκαπούρη, η οποία έχει προσελκύσει τεράστιες επενδύσεις και ιδιωτικό πλούτο κατά την πανδημία, αλλά είναι γενικά γνωστό ότι έχει χαμηλά ποσοστά εγκληματικότητας.

Τα τελευταία στοιχεία από την κεντρική τράπεζα της χώρας δείχνουν ότι το σύνολο των υπό διαχείριση περιουσιακών στοιχείων στη Σιγκαπούρη αυξήθηκε κατά 16% το 2021 σε 5,4 τρισεκατομμύρια δολάρια S$, σε σύγκριση με μια παγκόσμια αύξηση 12%, στα 112 τρισεκατομμύρια δολάρια το ίδιο έτος.

Διαβάστε επίσης: ΥΠΕΣ για ξέπλυμα χρήματος: Ανάκληση υπηκοοτήτων αν ικανοποιηθούν προϋποθέσεις

Keywords
Τυχαία Θέματα