Σκληρή απάντηση Άντρου σε Αβέρωφ: «Λέει ψέματα – Είναι σε πανικό»

Σκληρή ήταν η απάντηση του Γ.Γ. του ΑΚΕΛ Άντρου Κυπριανού στα όσα δήλωσε στο ΣΙΓΜΑ και στην εκπομπή «Χωρίς Περιστροφές» ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου.

Ο κ. Κυπριανού, σε τηλεφωνική του παρέμβαση στην εκπομπή «Μεσημέρι και Κάτι», υποστήριξε ότι ο κ. Νεοφύτου κυριαρχείται από πανικό και τα όσα δηλώνει μάς γυρίζουν δεκαετίες πίσω.

Μάλιστα, δεν δίστασε να υποστηρίξει ότι ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ «λέει αποδεδειγμένα ψέματα»

και «μισές αλήθειες».

Συγκεκριμένα, ο κ. Κυπριανού προκάλεσε τον κ. Νεοφύτου, αν έχει τα «κότσια», όπως είπε, να πάει στα Ηνωμένα Έθνη και να μεταφέρει το αφήγημα της κυβέρνησης για τα όσα έγιναν στο Κραν Μοντανά. Όπως υποστήριξε, κανείς στο εξωτερικό δεν συμμερίζεται το αφήγημα του Προέδρου της Δημοκρατίας για τα όσα έγιναν στο Κραν Μοντανά.

Ο Γ.Γ του ΑΚΕΛ απάντησε και στην τοποθέτηση του κ. Νεοφύτου στην εκπομπή «Χωρίς Περιστροφές» πως το ΑΚΕΛ απουσίαζε όποτε κινδύνευε η χώρα. Ο κ. Κυπριανού, υπενθύμισε ότι ο ίδιος ο Γλαύκος Κληρίδης, παραδέχτηκε ότι ο αγώνας της ΕΟΚΑ ήταν λάθος.

Παράλληλα, ο Γ.Γ. του ΑΚΕΛ δήλωσε ότι το κόμμα είχε διαφωνήσει με τη φιλοσοφία του αγώνα, όμως υποστήριξε αγωνιστές την εποχή εκείνη.

Επιπλέον, σημείωσε ότι το ΑΚΕΛ επιβεβαιώθηκε σε ό,τι αφορά τη λανθασμένη φιλοσοφία του αγώνα της ΕΟΚΑ, με την κουτσουρεμένη Κυπριακή Δημοκρατία που μας έδωσαν το 1960, την οποία -όπως ανέφερε- η εθνικόφρων παράταξη πολέμησε.

Επίσης, ο ίδιος έκανε λόγο για «προτέρημα» του ΔΗΣΥ, που δεν είναι άλλο από τις διαχρονικές προεκλογικές τους μεταλλάξεις, όπως είπε, φέρνοντας ως παράδειγμα τον προεκλογικό ενταφιασμό των «ιδεών Γκάλι», τους S 400 και τις προεκλογικές μεταλλάξεις του Νίκου Αναστασιάδη το 2013, για να αποσπάσει τη στήριξη του ΔΗΚΟ και του τότε ΕΥΡΩΚΟ.

Ο ίδιος παραδέχτηκε ότι του ΑΚΕΛ δεν του περνά, όπως είπε, να αλλάζει τόσα προσωπεία.

Επιπρόσθετα, είπε ότι θεωρεί εξαιρετικά προσβλητική τη δήλωση του Αβέρωφ Νεοφύτου στο «Χωρίς Περιστροφές», ότι το ΑΚΕΛ αλιεύει ψήφους στα κόκκινα νερά της λίμνης.

Ο κ. Κυπριανού, επανέλαβε ότι το ΑΚΕΛ έλεγε αυτά που υποστήριζε η κοινωνία για ολιγωρία, αμέλεια, αλλά και θεσμικό ρατσισμό που οδήγησε στο συγκεκριμένο έγκλημα.

Ένας θεσμικός ρατσισμός, που, όπως είπε ο κ. Κυπριανού, επιβεβαιώθηκε διά στόματος Προέδρου Αναστασιάδη, με τη δήλωσή του ότι περίπου έκανε χάρη που ζήτησε συγγνώμη από τις οικογένειες των αλλοδαπών.

Το δεύτερο που έλεγε το ΑΚΕΛ σε σχέση με τις δολοφονίες, πρόσθεσε ο κ. Κυπριανού, είχε να κάνει με τον Υπουργό Δικαιοσύνης, ο οποίος έδειξε πολιτική παχυδερμία αντί ευθιξία, για να παραιτηθεί μετά την πίεση της κοινωνίας αλλά και του ΔΗΣΥ.

Ο Γ.Γ του ΑΚΕΛ σχολίασε και τα όσα είπε ο κ. Νεοφύτου για τον Νιαζί Κιλίζγιουρεκ, διερωτώμενος, αν ισχύουν τα όσα είπε, τότε γιατί η κυρία Καίτη Κληρίδη θέλησε να διαχωρίσει τη θέση της από το κόμμα.

Keywords
Τυχαία Θέματα