Στα κατεχόμενα ο Τούρκος Αντιπρόεδρος

Ο Τούρκος Αντιπρόεδρος Τζεβντέτ Γιλμάζ έφτασε στα κατεχόμενα για να συμμετάσχει στις εκδηλώσεις για την 40ή επέτειο της ίδρυσης του ψευδοκράτους. Κατά την άφιξή του στο παράνομο αεροδρόμιο στην κατεχόμενη Κύπρο, τόσο ο κ. Γιλμάζ όσο και ο «πρωθυπουργός» Ουνάλ Ουστέλ προέβησαν σε δηλώσεις.

Όπως μεταδίδουν τα τουρκοκυπριακά μέσα ενημέρωσης, ο κ. Ουστέλ εξέφρασε τη χαρά του που υποδέχθηκε τον κ. Γιλμάζ και μετέφερε την ευγνωμοσύνη του προς την Τουρκία για το γεγονός ότι «στάθηκε στο πλευρό της τδβκ

μέσα από διάφορες προκλήσεις». Αναφέρθηκε στη στενή σχέση μεταξύ ψευδοκράτους και Τουρκίας, χαρακτηρίζοντάς τις «αδιαχώριστες όπως η σάρκα και τα νύχια».

Ο Τούρκος Αντιπρόεδρος αναφέρθηκε στη σημασία «της αναγνώρισης των κυριαρχικών δικαιωμάτων και του ισότιμου διεθνούς καθεστώτος των Τουρκοκυπρίων».

Ο κ. Γιλμάζ αναφέρθηκε στα κοινά έργα της κυβέρνησης της Τουρκίας με το ψευδοκράτος, στην κοινή προσπάθεια για την ανάπτυξη του «αεροδρομίου», στα μελλοντικά έργα, συμπεριλαμβανομένης της ενεργειακής σύνδεσης κατεχομένων με την Τουρκία μέσω υποβρύχιων καλωδίων.

Διαβάστε επίσης: Ξεκίνησαν οι «εορτασμοί» για την επέτειο παράνομης ίδρυσης του ψευδοκράτους

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Keywords
Τυχαία Θέματα