Στεφάνου: Δραματικό αν ο ΠτΔ μπλοφάρει - Θα είναι ένα μεγάλο λάθος

Στο Μεσημέρι και Κάτι φιλοξενήθηκε ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ Στέφανος Στεφάνου, ο οποίος μίλησε για το μεταναστευτικό, το Κυπριακό και την ακρίβεια.

Αρχικά μίλησε για το Κυπριακό και για τη δήλωση του Προέδρου Χριστοδουλίδη ότι έχει αποδεχθεί πρόταση του Γκουτέρες τονίζοντας ότι ζήτησαν σύγκλιση του Εθνικού Συμβουλίου γιατί είναι ο χώρος όπου γίνεται υπεύθυνη ενημέρωση. «Αν ο Πρόεδρος μπλοφάρει τότε είναι δραματικό. Θα είναι ένα μεγάλο λάθος».

Όσον αφορά το μεταναστευτικό ανέφερε ότι

«δεν είναι κάτι το οποίο πρέπει να μας αιφνιδιάσει. Οι μεγάλοι αριθμοί άτυπων μεταναστών δεν είναι διαχειρίσιμοι. Πρέπει να απευθυνθούμε στην Ευρώπη έτσι ώστε να ενισχύσει την δυνατότητα μας για να διαχειριστούμε όλα αυτά τα κύματα».

Διαβάστε ακόμη: Στεφάνου για θέσεις Κουτσούμπα στο Κυπριακό - «Δεν νιώθουμε αμηχανία» (ΒΙΝΤΕΟ)

Υπογράμμισε ότι πρέπει να βάλουμε στο τραπέζι την εξαίρεση από την αρχή του Δουβλίνου που λέει ότι οι μετανάστες δικαιούνται να ζητήσουν άσυλο στο εξωτερικό σύνορο. Μιλώντας το Σύμφωνο Μετανάστευσης ανέφερε ότι η Κύπρος θυματοποιείται γιατί δεν άλλαξε η αρχή που λέει ότι ο μετανάστης δικαιούται να ζητήσει άσυλο μόνο στην πρώτη χώρα επαφής.

Ερωτηθείς αν το ΑΚΕΛ δέχεται την άποψη ότι η Τουρκία ενορχηστρώνει το μεταναστευτικό, απάντησε ότι «η Τουρκία είχε περιόδους που έκανε παιχνίδι. Μέχρι της 15 Αυγούστου του 2023 είχε το καθεστώς της μη βίζας για 57 κράτη της Ασίας και της Αφρικής. Το άλλαξε και πλέον χρειάζεται διπλή βίζα με αποτέλεσμα να μειώσει τις ροές που έρχονταν από τα κατεχόμενα. Αυτός είναι ο λόγος της μείωσης».

Τόνισε ότι κυβέρνηση προσπάθησε να το κεφαλαιοποιήσει και να πει ότι είναι επιτυχία. «Θα πρέπει να μας βοηθήσει η ΕΕ έτσι ώστε να γίνονται διμερείς συμφωνίες με τρίτες χώρες αλλά και να μας βοηθήσει έτσι ώστε να διαχειριστούμε τα ζητήματα  που έχουμε με την Τουρκία».

Στη συνέχεια μίλησε για το φαινόμενο της ακρίβειας κρίνοντας τα μέτρα της Κυβέρνησης ως ανεπαρκέστατα.

Δείτε όλα όσα είπε ο Στέφανος Στεφάνου 

Keywords
Τυχαία Θέματα
Στεφάνου, Δραματικό, ΠτΔ, #45,stefanou, dramatiko, ptd, #45