Στη Μάλτα η Ορφανίδου για το Συνέδριο των Γυναικών Βουλευτών Κοινοπολιτείας

Στη Μάλτα θα βρεθεί η Βουλευτής Σάβια Ορφανίδου, εκπροσωπώντας την Κύπρο στον Κοινοπολιτειακό Κοινοβουλευτικό Σύνδεσμο (CPA) και συμμετέχοντας στις εργασίες του Περιφερειακού Συνεδρίου των Γυναικών Βουλευτών της Κοινοπολιτείας (BIMR). Όπως αναφέρει ανακοίνωση της Βουλής, το Συνέδριο πραγματοποιείται μεταξύ 6 και 9 Μαρτίου 2024 και η κ. Ορφανίδου θα μεταβεί στη Μάλτα αύριο, Τετάρτη.

Γενικό

θέμα του Συνεδρίου, προστίθεται, είναι η διαμόρφωση ισχυρών γυναικών εντός των κοινωνικών δομών. Συγκεκριμένα, τις εργασίες του θα απασχολήσουν οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες εντός της Κοινοπολιτείας, όπως, μεταξύ άλλων, η δυσανάλογη επίδραση του κόστους ζωής στις γυναίκες και οι πολιτισμικές και κοινωνικές ανισότητες και διακρίσεις. Επίσης, θα συζητηθούν μέθοδοι ευαισθητοποίησης των κοινοβουλίων σε θέματα φύλου, μέτρα στήριξης των γυναικών-μελών των Κοινοβουλίων, καθώς και τρόποι ενθάρρυνσης της εμπλοκής των γυναικών στην πολιτική ζωή.

Σημειώνεται ότι, στο πλαίσιο των εργασιών του Συνεδρίου, ενόψει της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας, η κ. Ορφανίδου θα συμμετάσχει την Πέμπτη σε συζήτηση σχετικά με τα ζητήματα που απασχολούν τις νεαρές γυναίκες εντός της Περιφέρειας των Βρετανικών Νήσων και της Μεσογείου, με στόχο τη δημιουργία σχεδίου δράσης για την αντιμετώπισή τους.

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Keywords
Τυχαία Θέματα