Στη συνδιάσκεψη της Ιερουσαλήμ θα συμμετέχει και η Αίγυπτος

Η Αίγυπτος αποφάσισε να συμμετέχει στη συνδιάσκεψη των Υπουργών Εξωτερικών των ΗΠΑ, του Ισραήλ, του Μαρόκου, του Μπαχρέιν και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων που θα πραγματοποιηθεί στις αρχές της εβδομάδας στην Ιερουσαλήμ υπό την αιγίδα του Ισραηλινού Υπουργού Εξωτερικών, Γιαΐρ Λαπίντ. Όπως μετέδωσε η κρατική ισραηλινή ραδιοτηλεόραση, ο Αιγύπτιος Υπουργός Εξωτερικών, Σάμεχ Σιούκρι, θα μεταβεί στο Ισραήλ την Κυριακή και θα φιλοξενηθεί

στο Ισραήλ μαζί με τους Άραβες ομολόγους του, οι οποίοι και εκείνοι θα αφιχθούν στο Ισραήλ για τον ίδιο λόγο.

Δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα ποια ακριβώς ημέρα θα πραγματοποιηθεί η συνδιάσκεψη, το ακριβές πρόγραμμα της οποίας αναμένεται να ανακοινωθεί είτε αργότερα το Σάββατο, είτε την Κυριακή. Σύμφωνα με ισραηλινές διπλωματικές πηγές, τις οποίες επικαλείται η ισραηλινή κρατική ραδιοτηλεόραση, η συνδιάσκεψη θα πραγματοποιηθεί στην Ιερουσαλήμ "σε εβραϊκές εγκαταστάσεις", διατύπωση με την οποία υπονοείται ότι οι Υπουργοί Εξωτερικών θα συναντηθούν στον δυτικό τομέα της πόλης.

Η ισραηλινή κρατική ραδιοτηλεόραση, επικαλούμενη διπλωματικές πηγές της χώρας, μεταδίδει ότι βρίσκονται σε εξέλιξη και σε προχωρημένο στάδιο ανάλογες συνεννοήσεις και με τον Ιορδανό Υπουργό Εξωτερικών, Άιμαν Αλ-Σάφντι, προκειμένου να συμμετάσχει και εκείνος στην συνδιάσκεψη. Ωστόσο, οι ίδιες ισραηλινές διπλωματικές πηγές εκφράζουν την εκτίμηση ότι η συμμετοχή του Ιορδανού Υπουργού Εξωτερικών ίσως δεν καταστεί δυνατή, επειδή την Δευτέρα έχει προγραμματισθεί επίσημη επίσκεψή του στη Ραμάλα, όπου θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής, Μαχμούντ Αμπάς και άλλους ανώτατους Παλαιστινίους αξιωματούχους.

Διαβάστε ακόμη: Στο Ισραήλ αναμένεται ο ΥΠΕΞ των ΗΠΑ για την πενταμερή της Ιερουσαλήμ

Πηγή: ΚΥΠΕ  

Keywords
Τυχαία Θέματα