Στη Βουλή, μεταρρυθμίσεις σε Φορολογία και Δημόσια Υπηρεσία

Μεταρρυθμίσεις στη Δημόσια Υπηρεσία και φορολογικά ζητήματα θα βρεθούν στην ατζέντα της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών.

Η επιτροπή, θα συνέλθει εξάλλου από κοινού με την Κοινοβουλευτική Επιτροπή Εσωτερικών για τη συζήτηση του Πλαισίου για τη μεταρρύθμιση της φορολογίας της Ακίνητης Ιδιοκτησίας.

Ενώπιον των μελών της Επιτροπής Οικονομικών θα συζητηθούν μεταξύ άλλων:

Η ανάθεση στην Επιτροπή Δημόσιας Υπηρεσίας αρμοδιότητας παρακολούθησης της ορθής εφαρμογής του συστήματος αξιολόγησης δημόσιων υπαλλήλων και εφαρμογής εσωτερικών ελέγχων, καθώς και εισαγωγή
της Κατηγορίας Θέσεων “Θέσεις Διατμηματικής Προαγωγής – Κλ. Α13”Νέες ρυθμίσεις για την αξιολόγηση και επιλογή υποψηφίων από την Επιτροπή Δημόσιας Υπηρεσίας για σκοπούς ανέλιξης δημόσιων υπαλλήλων σε θέσεις προαγωγής, διατμηματικής προαγωγής και πρώτου διορισμού και προαγωγής και άλλες συναφείς ρυθμίσεις Απλοποίηση και επίσπευση της διαδικασίας πλήρωσης θέσεων εισδοχής στη δημόσια υπηρεσία των οποίων η αρχική κλίμακα δεν υπερβαίνει την Κλίμακα Α7Εισαγωγή νέου συστήματος αξιολόγησης της απόδοσης των δημόσιων υπαλλήλων συνδεόμενο με την υπηρεσιακή ανέλιξη των υπαλλήλων σε θέσεις προαγωγής και διατμηματικής προαγωγής μέχρι την Κλίμακα Α13Εισαγωγή μηχανισμού διασφάλισης της διατήρησης του ύψους του Κρατικού Μισθολογίου σε λογικά δημοσιονομικά πλαίσια.

Στη συνεδρίαση κλήθηκαν να παραστούν ο Υφυπουργός παρά τω Προέδρω, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Δημόσιας Υπηρεσίας και ο Διευθυντής του Τμήματος Δημόσιας Διοίκησης και Προσωπικού. Κλήθηκαν επίσης να παραστούν εκπρόσωποι της Ελεγκτικής Υπηρεσίας, εκπρόσωποι του Υπουργείου Οικονομικών και της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου.

Στην παρουσία του ΥΠΟΙΚ η μεταρρύθμιση της Φορολογίας Ακίνητης Ιδιοκτησίας

Ακολούθως σύμφωνα με την ατζέντα η Επιτροπή θα συνέλθει από κοινού με την Κοινοβουλευτική Επιτροπή Εσωτερικών για τη συζήτηση του Πλαισίου για τη Μεταρρύθμιση της Φορολογίας της Ακίνητης Ιδιοκτησίας. Για το θέμα κλήθηκαν να παραστούν ο Υπουργός Οικονομικών, ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Εσωτερικών και εκπρόσωποι του Συνδέσμου Εγκεκριμένων Λογιστών Κύπρου (ΣΕΛΚ).

Τα νομοσχέδια που θα συζητηθούν είναι:

Ο περί Φορολογίας Ακίνητης Ιδιοκτησίας (Τροποποιητικός) Νόμος του 2016.Ο περί Δήμων (Τροποποιητικός) (Αρ. 5) Νόμος του 2015.Ο περί Κοινοτήτων (Τροποποιητικός) (Αρ. 5) Νόμος του 2015.Ο περί Κτηματολογικού και Χωρομετρικού Τμήματος (Τέλη και Δικαιώματα) (Τροποποιητικός) (Αρ. 2) Νόμος του 2016.
Keywords
Τυχαία Θέματα