Στη Βουλή ο ΥΠΟΙΚ – Σκέψεις για άμεση ψήφιση κρατικών εγγυήσεων

Στη Βουλή μετέβη ο Υπουργός Οικονομικών, Χάρης Γεωργιάδης, γύρω στις 13:20, την ώρα που διεξάγεται σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, με αντικείμενο συζήτησης, αν θα τεθεί σήμερα (29/6) στην Ολομέλεια, η ψήφιση των κρατικών εγγυήσεων προς την Ελληνική Τράπεζα.

Το παρασκήνιο αυτό, φέρεται να συνδέεται άμεσα, με την εκροή καταθέσεων από τον Συνεργατισμό και την ανησυχία που έχει προκληθεί στους καταθέτες.

Όπως μεταδίδει

το ΣΙΓΜΑ, στο ενδεχόμενο που δεν τεθούν σήμερα για ψήφιση οι κρατικές εγγυήσεις προς την Ελληνική, δεν αποκλείεται η Βουλή να συνεδριάσει εκτάκτως εντός του Σαββατοκύριακου.

Νωρίτερα η Ολομέλεια της Βουλής απέρριψε το αίτημα της Κυβέρνησης για συζήτηση με τη διαδικασία του κατεπείγοντος των 5 νομοθετημάτων που ενέκρινε την Πέμπτη το Υπουργικό για τη διαχείριση των μη εξυπηρετούμενων δανείων και το σχέδιο εγγυήσεων της Κυβέρνησης που αφορά τη συμφωνία εξαγοράς του Συνεργατισμού από την Ελληνική Τράπεζα.

Περαιτέρω η Ολομέλεια απέρριψε αίτημα του ΔΗΣΥ για αναβολή της συζήτησης στο κεφάλαιο Δ’ για τον Συνεργατισμό.

Στο μεταξύ έντονο προβληματισμό προκαλεί στα κοινοβουλευτικά κόμματα το γεγονός ότι συνεπεία των χθεσινών αναφορών στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Ελέγχου, δημιουργήθηκαν ουρές καταθετών στα συνεργατικά πιστωτικά ιδρύματα για να αποσύρουν καταθέσεις.

Σύμφωνα με την Βουλευτή Ειρήνη Χαραλαμπίδου που προήδρευσε της συνεδρίας της Επιτροπής Ελέγχου, των αναφορών του Υπουργού Οικονομικών και του εκπροσώπου της Κεντρικής Τράπεζας δεν προηγήθηκαν ερωτήσεις Βουλευτών. Η κ. Χαραλαμπίδου είπε πως στο μισό της συνεδρίας της Επιτροπής παρίστατο και ο Πρόεδρος της Βουλής. Εξέφρασε επίσης την εκτίμηση ότι οι δηλώσεις έγιναν προκειμένου "να τεθεί ενώπιον εκβιαστικών διλημμάτων η Βουλή".

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα