Στηρίζει όλα τα θέματα, που αφορούν διάσταση του φύλου, διαβεβαιώνει η ΥΠΔΙΚ

Η σημασία που έχει για την Κύπρο η πλήρης ενσωμάτωση της διάστασης του φύλου σε όλες τις πολιτικές, καθώς και η ενσωμάτωση τους στον κρατικό προϋπολογισμό, τονίστηκε την Τρίτη κατά τη συνάντηση που είχε με μέλη της Πλατφόρμας Ενσωμάτωσης Έμφυλου Προϋπολογισμού η Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξεως, Άννα Κουκκίδη Προκοπίου.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, κατά τη διάρκεια της συνάντησης η Υπουργός Δικαιοσύνης, αφού διαβεβαίωσε τα μέλη της Πλατφόρμας για τη στήριξη της σε όλα τα θέματα, που αφορούν στη διάσταση του

φύλου, σημείωσε πως το Υπουργείο της μπορεί να προτείνει πολιτικές, οι οποίες σε συνεργασία με τα υπόλοιπα Υπουργεία, να ενταχθούν στο σχέδιο δράσης για θέματα που αφορούν στην έμφυλη διάσταση.

Η κ. Προκοπίου τόνισε ακόμη πως στο Υπουργείο Δικαιοσύνης λειτουργεί Τμήμα που προωθεί τα θέματα έμφυλης ισότητας.

Πρόσθεσε πως η νέα κυβέρνηση δίδει ιδιαίτερη βαρύτητα στο θέμα και για αυτό το λόγο έχει καταθέσει νομοσχέδιο, το οποίο εγκρίθηκε από το Υπουργικό Συμβούλιο, με βάση το οποίο η Επίτροπος Ισότητας συντονίζει και εποπτεύει όλα τα ζητήματα, που αφορούν στην έμφυλη ισότητα.

Η κ. Προκοπίου επισήμανε επίσης πως πρέπει να εγγραφούν και άλλες οργανώσεις στον εθνικό οργανισμό για την ισότητα και πως υπάρχει πρόθεση να εμπλουτιστούν τα προγράμματα με συγκεκριμένα κριτήρια.

Εκ μέρους της Κυπριακής Πλατφόρμας Ενσωμάτωσης Έμφυλου Προϋπολογισμού η κ. Μαίρη Πύργου τόνισε τη σημασία της ενσωμάτωσης της έμφυλης διάστασης στον προϋπολογισμό του κράτους και ευχαρίστησε την Υπουργό Δικαιοσύνης για τη στήριξη.

Keywords
Τυχαία Θέματα