Στους δρόμους οι κυνηγοί – «Ο ΠτΔ αθέτησε τις δεσμεύσεις του» (ΒΙΝΤΕΟ)

Εκδήλωση διαμαρτυρία θα πραγματοποιήσει το Σάββατο το Κίνημα Ενωμένων Κυνηγών στον κυκλικό Κόμβο Ριζοέλιας. Στο Μεσημέρι και Κάτι φιλοξενήθηκε ο Πρόεδρος του Κινήματος Νικόλας Προδρόμου, ο οποίος εξήγησε τους λόγους που τους οδήγησαν στη διαμαρτυρία.

Αρχικά ανέφερε ότι η διαμαρτυρία αφορά πολλούς και διάφορους  λόγους. «Είναι η άναρχη ανάπτυξη εντός του Ακάμα, το  θέμα που υπάρχει με το Δάσος Αδελφοί Μαχαίρα και το ζήτημα με το ηλιοθερμικό πάρκο στην Αλάμπρα».

Συνεχίζοντας ανέφερε ότι η άναρχη ανάπτυξη μέσα σε ζώνες Natura

επιφέρει  μόνο καταστροφή. «Πρέπει να τις σταματήσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας».
Σημείωσε ότι ως Κίνημα ζητούν άμεσα την παραίτηση ή τη μετακίνηση του Προϊσταμένου Υπηρεσίας Θήρας. «Απέτυχε παταγωδώς. Φέρει ακέραια ευθύνη για τη λαθροθηρία και τη διαχείριση βιοτόπων. Η Κύπρος δεν έχει διαχειριστικό όραμα και πλάνο για την επίλυση προβλημάτων». 

Συνεχίζοντας, ανέφερε ότι ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης αθέτησε τις δεσμεύσεις  του για σημαντικά ζητήματα που αφορούν όλους τους κυνηγούς. «Θα μπορούσαν να επιλυθούν χρόνια προβλήματα. Είχαμε συνάντηση στο Προεδρικό, συζητήσαμε κάποια θέματα και ελπίζω να επιλυθούν». 

Τόνισε ότι έδωσε όλες τους τις δυνάμεις; Για εκλεγεί ο κ. Χριστοδουλίδης, ενώ δέχθηκε και πυρά. «Υποσχέθηκε κάποια πράγματα τα οποία ήταν εφικτά. Μετά από 1 χρόνο δεν υλοποιήθηκαν, νιώθουμε πικρία».

Τόνισε ότι από σήμερα ο Ουλαμός Πάταξης Λαθροθηρίας θα λειτουργεί με 13 άτομα και θα ενισχυθούν με εξοπλισμό.

Στη συνέχεια μίλησε ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Κυνηγών Ηλίας Πεκρής, σημειώνοντας ότι «είμαστε ΜΚΟ που σκοπό έχει να προωθήσει το κυνήγι. Έχουμε κοινές γραμμές με τους Ενωμένους Κυνηγούς αλλά δεν είμαστε πολιτικό κόμμα. Δεν διαφωνούμε με κανέναν φορέα ή άτομο που έχει σκοπό την προώθηση του κυνηγιού στην πατρίδα μας».

Υπογράμμισε ότι είναι θεματοφύλακες της κυνηγετικής κουλτούρας της χώρας. «Με κάποια πράγματα που άκουσα όμως δεν μπορούμε να παραστούμε στην αυριανή διαμαρτυρία ως κίνημα. Δεν στηρίξαμε ποτέ κανέναν, ούτε τον Πρόεδρο, ούτε κανένα κόμμα».  
 

Keywords
Τυχαία Θέματα