Στρατηγός Κάρτερ: Οι Ταλιμπάν μπορεί να άλλαξαν, ας τους δώσουμε μια ευκαιρία

Ο κόσμος πρέπει να δώσει στους Ταλιμπάν την ευκαιρία για να σχηματίσουν μια νέα κυβέρνηση στο Αφγανιστάν και μπορεί να ανακαλύψει ότι οι αντάρτες έχουν γίνει πιο λογικοί, δήλωσε ο αρχηγός των βρετανικών ενόπλων δυνάμεων, στρατηγός Νικ Κάρτερ.

«Πρέπει να κάνουμε υπομονή, πρέπει να διατηρήσουμε τη ψυχραιμία μας και πρέπει να τους δώσουμε την ευκαιρία να σχηματίσουν κυβέρνηση και να δείξουν τα διαπιστευτήριά τους», δήλωσε ο Κάρτερ στο BBC. «Μπορεί οι Ταλιμπάν

να είναι διαφορετικοί Ταλιμπάν από αυτούς που θυμούνται οι άνθρωποι από την δεκαετία του 1990».

«Μπορεί να ανακαλύψουμε, αν τους δώσουμε την ευκαιρία, ότι αυτοί οι Ταλιμπάν είναι πιο λογικοί, αλλά αυτό που πρέπει να θυμόμαστε είναι ότι δεν είναι μια ομοιογενής οργάνωση - οι Ταλιμπάν είναι μια ομάδα ανθρώπων από διάφορες φυλές, οι οποίες προέρχονται από όλο το Αφγανιστάν ».

“We are collaborating with the Taliban, they are providing proper security”

UK Chief of the Defence Staff General Sir Nick Carter updates #BBCBreakfast on the current situation at Kabul airport, Afghanistan. https://t.co/aEc9X6OUCE pic.twitter.com/xw6Ld9HrN3

BBC Breakfast (@BBCBreakfast) August 18, 2021

Ο Κάρτερ είπε ότι οι Ταλιμπάν ήταν στην ουσία «παιδιά της υπαίθρου» που ζούσαν με το λεγόμενο «Pashtunwali», τον παραδοσιακό φυλετικό τρόπο ζωής και τον κώδικα συμπεριφοράς του λαού Pashtun.

«Μπορεί να είναι πιο λογικοί οι Ταλιμπάν», είπε ο Κάρτερ. «Είναι λιγότερο καταπιεστικοί. Και πράγματι, αν κοιτάξετε τον τρόπο που κυβερνούν την Καμπούλ αυτή την στιγμή, υπάρχουν κάποιες ενδείξεις ότι είναι πιο λογικοί».

Ωστόσο, ορισμένοι βετεράνοι του βρετανικού στρατού παραμένουν επιφυλακτικοί.

«Οι άνθρωποι δεν πρέπει να παρασυρθούν από αυτά γλυκόλογα», δήλωσε στο Sky News ο Τσάρλι Χέρμπερτ, πρώην στρατηγός του βρετανικού στρατού που υπηρέτησε στο Αφγανιστάν και εργάστηκε επίσης ως ανώτερος σύμβουλος του ΝΑΤΟ.

«Οι Ταλιμπάν χρειάζονται διεθνή αναγνώριση. Ανέλαβαν την εξουσία με την βία και τώρα είναι απελπισμένοι για διεθνή αναγνώριση, από την Κίνα, από την Ρωσία και τη Δύση, το χρειάζονται αυτό. Φυσικά θα χρησιμοποιήσουν αυτές τις θελκτικές λέξεις για ίσες ευκαιρίες για τις γυναίκες », είπε.

«Περιμένουν, δίνουν χρόνο μέχρι να φύγουμε από την Καμπούλ και τότε η αιματοχυσία θα ξεκινήσει όταν δεν υπάρχουν δημοσιογράφοι να το δουν», συμπλήρωσε.

Διαβάστε επίσης: 

Γενί Σαφάκ: Πολιτικό άσυλο στην Κύπρο αναζητά ο Πρόεδρος του Αφγανιστάν

Αφγανιστάν: 12 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί εντός και γύρω από το αεροδρόμιο

Keywords
Τυχαία Θέματα
Στρατηγός Κάρτερ, Ταλιμπάν,stratigos karter, taliban